Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

За чотири роки окупації російські силовики незаконно затримали 456 українців

Російськими силовими структурами за роки окупації було проведено 377 допитів і 112 обшуків, більше 40 політв'язнів відбувають покарання за безпідставними обвинуваченнями. За 4 роки окупаційні силові структури з тих чи інших приводів затримали 456 українських громадян.© Крим.Реалії

За 4 роки окупації Криму російські силовики на території півострова затримали 456 громадян України, в тому числі і кримських татар. Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ в Twitter.

"Через чотири роки ситуація з правами людини в Криму сильно погіршилася. Затримання українців і кримських татар стали звичайною практикою. Росія продовжує жити в своєму імперському минулому, повертаючись назад в СРСР. Ми не будемо грати за її сценарієм", - заявили в МЗС.

Також МЗС інформує, що за роки окупації було проведено 377 допитів і 112 обшуків. Ще понад 40 політичних ув'язнених відбувають покарання за безпідставними обвинуваченнями.

Раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ України протестує і вимагає негайно припинити переслідування кримських татар з-за продовження так званої "справи Хізб ут-Тахрір" на окупованому півострові.

Член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв заявив про те, що російські силовики у Криму торік затримали 248 кримських татар, оштрафували 99 і заарештували ще 42.

Також раніше в окупованому Росією Криму затримали громадянина України, який нібито збирав і передавав "українським спецслужбам" інформацію про діяльність Росгвардіі і ФСБ. Окупанти українського півострова відкрили проти затриманого кримінальну справу за статтею 286 КК РФ, підозрюючи його в нібито "шпигунстві".

ДТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ