Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

За чотири роки у львівських лікарнях скоротили 220 ліжок

За останні чотири роки у львівських лікарнях скоротили 220 ліжок, які не були задіяні. Це дало 1,5 гривень щорічної економії видатків на медицину. Про це учора, 2 лютого, під час прес-конференції повідомив начальник управління охорони здоров Львівської міської ради Володимир Зуб.

Він також зазначив, що протягом 2006 -10 років завдяки заходам з енергозбереження (заміна вікон, дверей ламп на енергозберігаючі тощо) вдалося скоротити використання енергоресурсів на 30 %.

Також на третину вдалося коротити витрати води.

«В 2006 році ми платили за енергоносії 7,6 млн грн. в 2010 заплатили 22,5 млн грн, але якби не економія, заплатили б значно більше», – сказав Зуб.

Головний медик Львова повідомив, що у 2010 році в заходи з енергозбереження вклали 727 тисяч гривень. За енергоносії заплатили на 4 млн менше, ніж це було передбачено бюджетом.

Єдине, на чому начальник управління не готовий нині економити, це працівники. «Скорочення працівників не буде, я заразне готовий до цього. Хоча, якби не заходи з економії, сьогодні ми уже змушені були б скорочувати людей», – сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ