Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

За даними ООН, внаслідок російського вторгнення в Україні постраждали понад 2,1 тис. осіб

Управління Верховного комісара ООН зафіксувало 2149 жертв серед цивільного населення у період з 24 лютого по 18 березня.

Такі дані оприлюднили на сайті ООН, - передає УНН.

Загалом в Україні 816 загиблих серед мирних громадян, з них 59 дітей та 757 дорослих. Кількість поранених - 1333, з них 1259 дорослих і 74 дітей.

У Донецькій та Луганській областях фахівці зафіксували 903 цивільних жертв (222 загиблих і 681 поранений): на підконтрольних територіях - 675 (172 загиблих і 503 поранених), на території так званих “Л/ДНР” - 228 (50 загиблих і 178 поранених).

Більшість цивільних громадян, за даними ООН, постраждали від застосування вибухової зброї з широкою зоною впливу, зокрема обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також від ракетних та повітряних ударів.

Управління вважає, що фактичні цифри значно вищі, зокрема на територіях, які контролює український уряд. Отримання інформації з місць інтенсивних бойових дій, зазначають в УВКПЛ, затримується, а деякі звіти ще чекають на підтвердження.

Зокрема, це стосується Маріуполя та Волновахи (Донецька область), Ізюма (Харківська область), Сєвєродонецька та Рубіжного (Луганська область), Тростянця (Сумська область), де повідомляють про значну кількість жертв серед мирного населення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ