Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За даними соціологічного дослідження зі всіх областей України лідером по іміграції є Західна Україна

За даними соціологічного дослідження проведеного Християнським Товариством Українців в Італії у 2003 році попри наявність імігрантів зі всіх областей України без винятку, безперечним лідером є Західна Україна. Зокрема  41% з Львівської області, 16,7% з Тернопільської, 11,5%  з Івано-Франківської, 10,8% з Чернівецької.
“Загалом в Італії є 3 млн імігрантів з інших країн і кожного року прибуває ще 300 тисяч.  З них 60% живе в країні більше 5 років. Наразі є 500 тисяч дітей імігрантів, тобто кожна шоста дитина в Італії має батьків імігрантів. Якби не було імігрантів в країні була б катастрофічна демографічна ситуація. Десята частина народжених немовлят – діти іммігрантів. Економіка Італії має значну потребу в іммігрантах. Робота в сім’ях, сільському господарстві, лікарнях. Окремим сектором є догляд за старими і немічними людьми. Попри потребу в імігрантах частина   італійців співіснують з ними досить важко.  “Іміграція” Карітас-Мігрантес, який  створений італійською Церквою, разом з Українським Католицьким Університетом  видає книгу про життя українців в Італії» - зазначив керівник Статистичного  Досьє “Іміграція” Карітас-Мігрантес  Франко Піттау на міжнародній науковій конференції “Українська іміграція в новому європейському контексті: відносини між Італією та Україною”, яка  проходила  17 червня в Українському Католицькому університеті.
Юридичний аспект перебування українців в Італії проілюстрував член Італійської Державної Ради  з питань  економіки та праці  Італії Джорджіо Алессандріні. 
“В Італії є спеціальна структура, яка займається проблемою імігрантів.  Закон визнає абсолютну рівність соціально економічних правах громадян Італії і імігрантів. Проте поки що немає політичної рівності. Новий італійський уряд розглядає це питання. Також розглядається питання про надання італійського громадянства по праву народження в Італії.  Зараз громадянство надається за “правом крові” або після десяти років офіційного проживання в Італії, або через одруження з громадянином Італії. І виходить, що діти імігрантів, які народилися в Італії, вчаться в  італійських школах, розмовляють італійською в юридичному аспекті є без громадянства,” – зазначив  Джорджіо Алессандріні.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ