Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За допомогою реклами російською мовою Львів „привчають” до двомовності?

Депутат Львівської облради Ірина Фаріон звернулася до правоохоронних органів з вимогою вжити заходів з дотримання законодавства про рекламу та мовного законодавства. Про це вона заявила сьогодні на сесії Львівської обласної ради.
За словами депутата, сьогодні у Львові є дуже багато російськомовної реклами, а також реклами, у текстах якої допущено грубі помилки. Отож Ірина Фаріон вимагає у правоохоронців, щоб вони дотримувались статті 8 Закону про рекламу та 35-ї Закону про мову.
Депутат Андрій Микуш, член фракції „Національний вибір”, на сьогоднішній сесії продемонстрував депутатам фото зовнішньої російськомовної реклами, яка є на вулицях Львова. Наприклад, „Залогового банку”, „Делового журналу”, мережі мобільних салонів „Евросеть” та журналу „Фокус”. На думку депутата, в такий спосіб, через рекламу, Львів „привчають” до двомовності, зацікавлені сторони просто проводять спецоперацію із засилля російської мови у Львові. Як наголосив Андрій Микуш, треба створити окрему спеціальну комісію у ЛОР, яка відслідковувала б усі ці питання.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ