Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

За два дні на Львівщини сталося 22 пожежі: одна людина загинула

За два святкових дні на Львівщині виникло22 пожежі, на яких одна особа загинула. Тільки через необережне поводження з вогнем 2 січня виникло 13 пожеж. Решта - внаслідок експлуатації електронагрівальних приладів, повідомила пре-служба ГУ МНСУ у Львівській області.

Так, 1 січня о 9 годині ранку через чиюсь необережність спалахнули підвальні приміщення п’ятиповерхового житлового будинку у м. Новояворівськ. А близько другої години дня у м. Львові по вул. К Левицького, 98 вогонь спалахнув в квартирі на другому поверсі трьохповерхового житлового будинку.Пожежа затьмарили свято також і мешканцям с. Рясна-Руська Яворівського району,де у Новорічну ніч в цегляному житловому будинку внаслідок пожежі було знищено дах на площі 50 м2 та речі домашнього вжитку на площі 8 м2, пошкоджено стіни на площі 30 м2. Збитки від пожежі сягнули 30 000 грн.

2 січня, близько 6-ї години ранку, через коротке замикання електронагрівального приладу виникла пожежа в дерев’яному житловому будинку в селищі Зубів Міст Кам’янка – Бузького району, внаслідок якої загинула одна особа. Порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення спричинили пожежу в житловому будинку у селищі Жулін Стрийського району. Для жителів селища Цибуля Жовківського району новорічний настрій зіпсула пожежа, що виникла через коротке замикання електромережі. В результаті вогонь знищив житловий будинок.

Сьогодні феєрверки настільки міцно увійшли в наше життя, що неможливо собі уявити будь-яке свято без них. Салюти, вогняні фонтани, петарди, бенгальські вогні - вибір сучасної піротехніки просто вражає уяву. Але розвага - це не тільки приємне, але, на жаль, і небезпечне. Як показує практика, однією з основних причин пожеж у святкові дні є порушення правил використання піротехнічних виробів, а також їхні конструктивні вади.

«Звертаю вашу увагу на основні правила дотримання пожежної безпеки під час свят: не зловживайте спиртним; не перевантажуйте електричну мережу; для прикраси ялинки використовуйте тільки справні електрогірлянди; дотримуйтесь правил пожежної безпеки при поводженні з бенгальськими вогнямиі салютами, купляйте тільки сертифіковану продукцію. Пам'ятайте, що використовувати піротехніку можна тільки на вулиці, при цьому необхідно вивчити інструкцію по застосуванню і чітко її дотримуватися. Не дозволяйте маленьким дітям і підліткам самостійно, а також без нагляду дорослих, користуватися цією продукцією!

Будьте більш уважними та обережними при експлуатації електричних та газових приладів, пічного опалення та при курінні у приміщеннях!Пам’ятайте, що використання електричних обігрівачів зумовлює велике навантаження для електромережі. Тож перш ніж їх вмикати перевірте справність електропроводки, щитків, розеток та штепсельних вилок

приладів. Не варто користуватися саморобними електрообігрівачами, адже ймовірність настання через них пожежі є дуже високою.

Із закликом дбати про свою безпеку звертаюся і до численних шанувальників гірськолижного туризму. Лише протягом перших двох днів новорічних свят допомога рятувальників знадобилася 11-м лижникам, що відпочивали на гірськолижних курортах області.

Бережіть себе і своїх близьких! Завжди пам’ятайте, що обережність і дотримання правил пожежної безпеки – запорука уникнення надзвичайних ситуацій», – наголосив начальник Головного управління МНС України в Львівській області Сергій Дмитровський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ