Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За два місяці в ЛМР не змогли порахувати майданчики для вигулу собак у Львові

9 квітня Гал-інфо направило інформаційний запит до Львівської міської ради з проханням надати інформацію про місця передбачені для вигулу собак в місті Львові. Порушивши закон "Про доступ до публічної інформації", відповіді на інформаційний запит чиновники ЛМР не надали досі.

В інформаційному запиті журналісти просили ЛМР надати інформацію про адреси та кадастрові номери ділянок, які призначені для вигулу собак у місті Львові. Також нас цікавило скільки у Львові є спеціально облаштованих майданчиків для вигулу собак, а також спеціальних станцій для прибирання за своїми чотириногими улюбленцями, та скільки коштів було витрачено на їх утримання в попередні періоди.

Станом на сьогодні, 30 травня, ми отримали відповідь лише на одне з поставлених питань. Зазначимо, що згідно закону "Про доступ до публічної інформації" відповіді на інформаційні запити повинні бути надані протягом 5, а в певних випадках при погодженні сторін, можуть продовжити до 20 робочих днів.

Як повідомили у відділі екології та природних ресурсів ЛМР, у Львові облаштовано лише ОДИН спеціально облаштований майданчик для вигулу собак площею 1500 м.кв. на території парку-пам'ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення ім. Івана Франка зі сторони вулиць Яна Матейка та Каменярів.

В 2012 році,  в департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР звітували, що у Львові функціонує понад 60 майданчиків для вигулу собак.

В 2014 році в ЛМР запевняли, що у Львові налічується 58 спеціальних майданчиків для вигулу собак і при кожному ЛКП існує окремо відведена для цього ділянка.

В листопаді 2018 року, директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Ірина Маруняк на сесії ЛМР заявляла про 3 майданчики.

Також в 2018 році повідомляли про проект з створення належної інфраструктури для вигулу тварин у Львові, який передбачає стратегію будівництва 75 вигульних майданчиків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ