Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За два тижні до 1 вересня батьки не знають, хто платитиме за підручники

Новий навчальний рік розпочнеться вже за два тижні, а ситуація з оплатою та забезпеченням підручників, особливо для 4 та 7 класів й досі залишається незрозумілою для батьків школярів. Про це повідомили в ГО «Батьківська Рада Львівщини».

У Адміністрації Президента України заявляють, що з нового навчального року школярів державних шкіл планують на 100% безкоштовно забезпечити підручниками. У Міністерстві освіти і науки говорять про оплату 50 на 50 - держава і батьки.  Уряд на чолі з прем'єр-міністром заявив про оплату 50 відсотків, а ще 50 відсотків мають дофінансувати з місцевих бюджетів. Ситуація залишається заплутаною. Досі немає чіткого і конкретного формулювання та документу, який би регламентував ситуацію з закупівлею підручників. Очевидно, що заручниками створеного хаосу є батьки школярів, а також адміністрації освіти на місцевому рівні. Непорозуміння і бардак довкола цього питання ми переконані  є вигідним конкретним  структурам та посадовим особам.

Батьківська Рада Львівщини звернулася з проханням роз’яснити ситуацію щодо оплати шкільних підручників до міського голови Львова  Андрія Садового та голови  Львівської обласної адміністрації Олега Синютки.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ