Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

За фактами подій на "Шегинях" затримали п'ять осіб

За фактами подій на пункті пропуску "Шегині" затримано п'ять осіб. Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень, передбачених кількома статтями Кримінального кодексу, зокрема – групове порушення громадського порядку. Про це повідомили у Департаменті комунікації МВС України.

Сьогодні, 12 вересня, у рамках розслідування кримінальних проваджень за фактами подій, що мали місце 10 вересня на пункті пропуску «Шегині» на українсько-польському кордоні, поліцією Львівської області в порядку ст. 208 КПК України затримано п’ятьох активних учасників тих подій.

Правоохоронцями також встановлені особи шести можливих організаторів порушення громадського порядку поблизу державного кордону, а також 32 активних учасники тих подій. Понад 100 осіб допитані як свідки цього інциденту. Кільком народним депутатам у належному порядку направлені повідомлення про виклики для проведення слідчих дій.

Загалом слідчими надано кваліфікацію подій на пункті пропуску «Шегині» за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених чотирма статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України), ч. 2 ст. 342 (Опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу, державному виконавцю, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві, уповноваженій особі Фонду гарантування вкладів фізичних осіб), ч. 4 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та ст. 293 (Групове порушення громадського порядку) Кримінального кодексу України.

Крім того, Державною прикордонною службою складено 15 адміністративних протоколів за ст. 204-1 (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Серед осіб, стосовно яких складено адміністративні матеріали, зокрема, – чотири представника ЗМІ та 10 іноземних громадян.

Нагадаємо, що в результаті подій 10 вересня на прикордонному пункті пропуску «Шегині», що на Львівщині, при охороні публічної безпеки і порядку 13 поліцейських та 9 прикордонників отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ