Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За фактами розкрадань коштів на ліквідацію наслідків повені порушено 80 кримінальних справ: сума збитків - понад 20 млн грн

МВС України категорично спростовує інформацію про нецільове використання посадовцями органів внутрішніх справ бюджетних коштів, виділених на ліквідацію наслідків повені в західних областях держави. Коментуючи це, директор Департаменту фінансового забезпечення та бухгалтерського обліку МВС України Сергій Копитов зазначив, що кошти з резервного фонду державного бюджету для МВС в сумі 10 мільйонів гривень були виділені на підставі рішення Кабінету міністрів України. Про це Гал-інфо повідомилив ДЗГтаМД МВС України.
За погодженням з Мінекономіки, Мінфіном, Мінрегіонбудом Міністерством внутрішніх справ було складено й затверджено максимально детальний перелік витрат, пов‘язаних з ліквідацією наслідків стихійного лиха, у тому числі на придбання пально-мастильних матеріалів, залучення транспортних засобів та особового складу. Всі кошти були витрачені абсолютно законно, а звіти були прийняті і Мінфіном, і Держказначейством. Так, приміщення згідно з переліком ремонтувалися, автомобілі підвищеної прохідності для використання в зонах лиха купувалися, однак робилося це відповідно до затвердженого переліку витрат, і саме там, де в цьому була необхідність. Зрозуміло, що ремонтувалися приміщення не обласних управлінь МВС чи безпосередньо Міністерства внутрішніх справ, а постраждалих від повені райвідділів.
Водночас працівники міліції викрили численні факти розкрадань бюджетних коштів, виділених на ліквідацію наслідків повені, чиновниками різних рівнів. Загалом за фактами розкрадань було порушено 80 кримінальних справ, сума збитків за якими складає понад 20 мільйонів гривень. Зважаючи на це, Міністерство внутрішніх справ України розцінює такі звинувачення, як намагання чиновників уникнути відповідальності за витрачені не за призначенням бюджетні кошти.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ