Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За фактом масового отруєння дітей буде порушена кримінальна справа, – прокуратура Закарпаття

За фактом масового отруєння дітей буде порушена кримінальна справа за статтею про халатність. Про це в сюжеті «Інтеру» повідомив заступник прокуратора Закарпатської області Іван Русин.

У сюжеті йшлося про те, що вже під час огляду кухні санаторію «Перлина Карпат» (Закарпаття), де відпочивали діти, експерти виявили порушення: у холодильнику зберігалися протерміновані продукти.

Крім цього, правоохоронці затримали машину, яка з території санаторію мала вивезти несвіжі сосиски, кефір.

Головний лікар Львівської обласної інфекційної лікарні Сергій Федоренко не виключає, що діти отруїлися під час перебування в оздоровчому закладі.

Натомість директор «Перлини Карпат» Степан Сікора все заперечує. З його слів, після від’їзду дітей до Києва в санаторії залишилося 105 осіб, з яких жоден не захворів.

Водночас фахівці стверджують, що в дорогу дітям роздали пайки, до складу яких не мали входити деякі продукти. Наприклад, йогурт та ковбаса.

Нагадаємо, у ніч проти 5 липня у Львові на кілька годин був затриманий потяг «Ужгород-Київ» через масове отруєння дітей, що поверталися з відпочинку. 8 бригад швидкої медичної допомоги оглянули 240 осіб. Госпіталізували 7 вихователів та 65 дітей, четверо з яких перебували у вкрай важкому стані. Попередній діагноз - гостра кишкова інфекція.

На наступних станціях дітей також знімали з потягу. До Києва доїхало 150 осіб.

У столиці госпіталізували 6 дітей. Решту відпустили додому під розписку батьків.

Головний санітарний лікар України Олександр Біловол не пригадує подібної надзвичайної ситуації.

 

 

 


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ