Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

За фактом виявлення на Львівщині останків 23 жертв НКВД можуть відкрити кримінальне провадження

Депутат Львівської облради, директор КП ЛОР «Доля» Святослав Шеремета звернувся до прокуратури Львівщини, СБУ та МВС з проханням відкрити кримінальне провадження щодо знахідки людських останків в урочищі Тептюж, що на території Модрицької сільської ради Дрогобицького району. Про це він розповів у коментарі Гал-інфо.

Нагадаємо, що в урочищі Тептюж пошуковці комунального підприємства Львівської обласної ради «Доля» розкопали поховання жертв політичних репресій. За інформацією, яку надав кандидат історичних наук, викладач кафедри всесвітньої історії Дрогобицького державного педагогічного університету ім. Івана Франка Богдан Лазорак, тут покояться цивільні мешканці Дрогобиччини, яких у червні 1941 року, під час наступу німецько-фашистських військ, жорстоко і холоднокровно повбивали втікачі-енкаведисти.  

Як зазначив Святослав Шеремета, кримінальне провадження дасть можливість провести судово-медичну експертизу останків та, можливо, ідентифікувати їх.

Він також додав, що останки 23 людських тіл дуже пошкоджені вапном. Обличчя людей спотворені, очевидно, їх били прикладом рушниці, або іншим важким предметом у обличчя, що призвело до руйнування черепа.

Наразі місце захоронення охороняють правоохоронці.

Фото - прес-служба КП "Доля"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ