Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За фактом загибелі риби на Сокальському водосховищі порушено кримінальну справу

За фактом загибелі риби на Сокальському водосховищі порушено кримінальну справу — про це „Гал-info” повідомив природоохоронний прокурор Львівської області Володимир Гринкевич.
За його словами, кримінальну справу порушено за статтею 242 ККУ — масова загибель риби. Відповідальність, за цією статтею, передбачає позбавлення волі терміном до п’яти років або обмеження волі на той же термін.
19 лютого внаслідок несанкціонованого спуску Сокальського водосховища загинуло понад 19 тонн риби. Відкриття шлюзів відбулося за вказівкою голови Сокальської РДА Олега Солодяка. За оцінкою держрибінспекції, прямі збитки становлять 1,5 млн грн, з урахуванням загибелі малька збитки сягають 19 млн грн. Окрім того, що було порушено екологічний баланс на цій місцевості і загинула величезна кількість риби, серед загиблих риб були п’ять видів рідкісних, а також два види риб, які будуть внесені до третього видання Червоної книги. Разом з потеплінням внаслідком цієї катастрофи фахівці прогнозують гниття загиблої риби, а отже, і розповсюдження різноманітних вірусів і навіть можливості їхньої мутації. Також у водосховищі можливе скупчення важких металів, адже воно було споруджено для технічних потреб Сокальського заводу хімволокна, який скидав туди відходи.
Ще одним наслідком гниття риби може стати погіршення якості води в річці Західний Буг, що може призвести до міжнародного конфлікту з Польщею.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ