Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За «газовий роман» Тимошенко з Путіним Україна заплатить 530 млн дол. – ВО «Свобода»

«530 мільйонів доларів – це ціна «дружби» Владіміра Путіна з Юлею Тимошенко», --про це 15 квітня під час прямого ефіру у програмі «Дев'ята студія» (УР-2 «Промінь») заявив заступник голови Всеукраїнського об’єднання «Свобода» - голова Київської міської організації ВО «Свобода» Андрій Мохник. – повідомили Гал-info у прес-службі Всеукраїнського об’єднання «Свобода».
«Всеукраїнське обєднання «Свобода» попереджало про те, що газові угоди, підписані Юлею Тимошенко в Москві, фактично посадили Україну на газову голку. Зобов’язання України купувати величезний фіксований обсяг російського газу впродовж 11 років та передбачені великі штрафні санкції за недобір газу або за несвоєчасну оплату за газ – це кабальні умови, нав’язані Кремлем нашій державі. Вже через три місяці «Газпром» направив НАК «Нафтогаз України» офіційне повідомлення про недобір природного газу та виставлення відповідних штрафних санкцій, які становлять 530 мільйонів доларів. Мало того, що Україна в першому кварталі 2009 року купувала російський газ за найвищою в Європі ціною, так ще й зобов’язана за це доплатити величезні кошти! 530 мільйонів доларів – це ціна «дружби» Владіміра Путіна з Юлею Тимошенко. «Дружби» за рахунок України»,– підсумував Андрій Мохник.
За інформацією «Свободи», відповідно до п.6.6 контракту про купівлю-продаж природного газу в 2009-2019 роках Україна зобов’язана сплатити за недобір газу штрафні санкції у розмірі 300% вартості усього невибраного об’єму природного газу, якщо недобір відбувся у квітні-вересні, або 150% вартості – якщо недобір відбувся у жовтні-березні.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ