Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

За хабарництво порушено 16 кримінальних справ - звіт управління СБУ у Львівській області

Протягом 2011 року Управлінням СБ України у Львівській області та за матеріалами регіонального органу державної безпеки порушено154кримінальні справи. До кримінальної відповідальності притягнуто 72 особи, до різних термінів позбавлення волі засуджено 40 осіб. Конфісковано в дохід держави за вироками судів понад 15 млн. грн. У кримінальних справах, які перебували в провадженні, вилучено матеріальних цінностей на загальну суму 25 млн. 700 тис. грн. - про це йдеться у повідомленні Управління СБУ у Львівській області, яке присвячено результатам роботи за 2011 рік.

Боротьба з організованою злочинністю у сфері економіки є одним з пріоритетних напрямків оперативно-службової діяльності Управління. Реалізовуючи заходи у цьому напрямку, приділяється постійна увага виявленню фактів незаконної розтрати бюджетних коштів, виведення готівки у тіньовий сектор економіки, встановленню суб'єктів господарювання, які здійснюють протиправну діяльність з метою приховування джерел походження злочинно здобутих фінансових ресурсів.

У результаті правозастосовної діяльності у напрямку захисту економіки держави за інформацією УСБУ, іншими правоохоронними і контролюючими органами на порушників чинного законодавства накладено штрафних санкцій на суму 220 млн. 558 тис. грн., з яких вже повернуто в бюджет та державний сектор економіки понад 84 млн. грн. Попереджено завдання економічних збитків державі на суму 211 млн. 155 тис. грн.

В Україну повернуто валютних коштів на суму 14 млн. 454 тис. грн., які незаконно зберігались за кордоном. До суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності застосовано 14 спеціальних санкцій, шляхом впровадження індивідуального режиму ліцензування та тимчасового припинення зовнішньоекономічної діяльності на території України.

Складено 28 адміністративних протоколів про корупційні діяння посадових осіб (в т.ч. на держслужбовців – 10, співробітників МВС – 2, митників – 1, військовослужбовців – 4), по 20-х з яких, судами вже прийняті рішення.

За фактами отримання хабарів порушено 16 кримінальних справ, фігурантами яких були: заступник начальника Львівської митниці, один з керівників митного поста «Стрий», суддя Залізничного району м. Львова, начальник Червоноградського ВРЕР УДАІ ГУ МВСУ у Львівській області, голова однієї з районних державних адміністрацій Львівщини, начальник відділу інтелектуальної власності УДСБЕЗ ГУ МВСУ у Львівській області, начальник одного з Управлінь ДПА у Львівській області та інші .

Для прикордонної Львівської області гостро стоять завдання протидії проявам контрабанди, нелегальній міграції тощо. Завдяки чітко налагодженій співпраці усіх правоохоронних органів упродовж 2011 року за фактами контрабанди порушено 20 кримінальних справ, вилучено предметів контрабанди на суму понад 10 млн. грн., із яких за рішенням суду конфісковано в дохід держави понад 5 млн. грн.

У сфері боротьби з наркобізнесом у 2011 році порушено 14 кримінальних справ, засуджено 10 злочинців. Такі результати стали можливими, в тому числі завдяки співпраці з правоохоронними органами інших країн.

Шляхом порушення кримінальних справ припинено діяльність 3-х організованих злочинних груп: у сфері контрабанди тютюнових виробів, транспортних засобів та незаконного переправлення осіб через державний кордон України.

Викрито злочинне організоване угруповання, яке налічувало 8 осіб та спеціалізувалося на контрабандному переміщенні тютюнових виробів до країн Євросоюзу. Попереджено дві спроби незаконного ввезення в Україну понад 350 тис. пачок сигарет, вартістю близько 1 млн. грн.

В результаті проведених різнопланових перевірок об’єктів, що мають відділи по роботі із секретними відомостями, на 6 із них скасовані дозволи на здійснення діяльності, пов’язаної з державною таємницею. До адміністативної відповідальності за порушення в сфері державної таємниці притягнуто 103 особи.

Управління СБ України у Львівській області постійно спирається на допомогу громадян області, взаємодію і співробітництво з усіма правоохоронними органами та гілками виконавчої влади регіону. У 2011 році Управлінням опрацьовано понад 1200 звернень громадян. Повідомлення, які надходили від мешканців регіону неодноразово ставали підставами для порушення кримінальних справ та розкриття резонансних злочинів.

Для того, щоб громадяни і надалі мали можливість сприяти правоохоронцям у боротьбі з корупцією та іншими злочинами, розкриття яких входить до компетенції СБУ в Управлінні СБ України у Львівській області діє цілодобовий телефон довіри (032) 298-66-22.

Інформація, яка надійде за цим номером, обов’язково буде перевірена. За результатами перевірки згідно чинного законодавства будуть прийняті відповідні рішення. Телефон довіри працює цілодобово.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ