Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За І квартал поточного року на утримання медичних закладів спрямовано 136,9 млн грн

На  утримання установ охорони здоров’я Львівської області на 2006 рік передбачено 726,8 млн. грн., що на 19,9 млн. грн. або 2,9 відсотка більше розрахункових показників, доведених Міністерством фінансів України на галузь. За І квартал поточного року на утримання медичних закладів спрямовано 136,9 млн. грн. або 18,8 відсотка річних призначень. З них на виплату зарплати – 106991,1 тис. грн. або 21 відсоток, оплату енергоносіїв – 14894,4 тис. грн. або 34 відсотки, придбання медикаментів – 16112,9 тис. грн. або 20,0 відсотка та продуктів харчування - 5509,3 тис. грн. або 18,5 відсотка. Про це під час колегії ЛОДА повідомив начальник фінуправління Олег Демків.

У 2006 році вперше передбачена субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам області на оснащення сільських амбулаторій та фельдшерсько-акушерських пунктів, придбання автомобілів швидкої медичної допомоги для сільських закладів охорони здоров’я за рахунок коштів загального фонду в розмірі 10225,5 тис. грн. та спеціального фонду – 6798,6 тис. грн.
До цього часу головним управлінням охорони здоров’я облдержадміністрації не проведено впорядкування мережі медичних установ. Зокрема, ще у 2002 році на фінансування з обласного бюджету  передано з бюджету міста Львова 3-и спеціалізовані медичні заклади: міський фтизіопульмонологічний диспансер, міські психоневрологічний та шкірвенерологічний диспансери без необхідної реорганізації. Вказані установи виконують ті ж функції, що й обласні спеціалізовані заклади, розташовані в м. Львові (обласний фтизіопульмонологічний центр, обласний шкірвенерологічний диспансер та дитячий психоневрологічний диспансер).
У Самбірському районі в порушення вимог статті 88 Бюджетного кодексу України 2 дільничі лікарні фінансуються з районного бюджету замість сільського (селищного).

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ