Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За І півріччя 2006 року надходження до бюджету Червонограда виконано на 48,6% до річного плану

Минулого четверга працювала III сесiя Червоноградської мiської ради п’ятого скликання. На початок сесiї прибули 34 депутати з 50-ти, у ходi розгляду питань у сесiйну залу пiдiйшло ще декiлька. Загалом у порядку денному значилося 28 пунктiв.
Депутати відразу почали розглядати одне з основних питань - "Про виконання мiського бюджету Червонограда за I-ше пiврiччя 2006 року". Доповiдав заступник мiського голови, начальник мiського фiнуправлiння Василь Турко. Вiн називав цифри, якi свiдчили, що з головним завданням - наповненням мiського бюджету - мiсто впоралося: „За перше пiврiччя поточного року до мiського бюджету надiйшло 32 мiльйони 204,8 тисячi гривень податкiв, зборiв i неоподаткованих платежiв - це є 48,6% до рiчного плану. По загальному фонду виконання становить 108,2%, порiвняно з вiдповiдним перiодом минулого року загальний фонд збiльшився на 36,6%, або на 3 млн 634,8 тис. грн.
Фактичнi надходження закрiплених доходiв становлять 11 мiльйонiв 507,7 тисячi, що становить 49,7% до рiчного плану. Закрiпленi доходи зросли, порiвняно з минулим роком, на 42,9% - це високий результат. Найбiльшим є зростання податкiв з доходiв фiзичних осiб. Вiдповiдно, можна говорити про результативну роботу виконавчого комiтету, контролюючих служб, податкової iнспекцiї щодо виведення з тiнi бiзнесу.
Виконання плану власних доходiв становить 105,4%. Тут великим резервом є недоїмка, зокрема з плати за землю - на 1 липня вона становила три з половиною мiльйони гривень. Це велика сума, продовжуємо працювати, щоб її зменшити, - сказав у своєму виступi Василь Турко. - Доходи спецiального фонду становили 5 мiльйонiв 15,9 тисячi - це аж 84% рiчного плану. Забезпечено виконання по всiх видах платежiв, найбiльше коштiв надiйшло вiд приватизацiї комунального майна”.
„Отож, - наголосив доповiдач, - враховуючи тi данi, а також очiкуване виконання дохiдної частини бюджету за 9 мiсяцiв та надходження офiцiйних трансфертiв, пропонується збiльшити обсяг загального фонду мiського бюджету. Левова частка - 2 млн 146 тис. грн - субвенцiї з Державного бюджету на соцiально-економiчний розвиток, виконання заходiв iз запобiгання техногенних катастроф в житлово-комунальному господарствi, на виконання iнвестицiйних проектiв. Субвенцiя в сумi 250 тис. грн з обласного бюджету, згiдно з розпорядженням голови ЛОДА Петра Олiйника, буде спрямована на проведення аварiйно-вiдновлювальних робiт з водовiдведення на пiдтоплених територiях.
Збiльшується обсяг i спецiального фонду мiського бюджету. Найбiльше коштiв - 6 млн. 723,9 тис. грн. - на субвенцiю з державного бюджету на погашення заборгованостi минулих рокiв з рiзницi в тарифах на теплову енергiю, послуги з водо-постачання i водовiдведення. Кошти зарахують КП "Червоноградтеплокомуненерго", "Водоканалу" на погашення боргiв за газ i податки. Додатково надiйдуть кошти i вiд приватизацiї комунального майна (330 тис. грн.) та продажу земельних дiлянок (153,1 тис. грн.). Є й iншi джерела надходжень”.
За перші шість місяців року місто витратило кошти на:
-  57% у загальнiй сумi видаткiв пiшло на оплату працi i нарахування - це 20 млн 136,1 тис. грн;
- 7 млн 211 тис. грн (20%) використано на виплату допомог сiм`ям з дiтьми, субсидiй, пiльг та виплат заборгованостi по ст. 57 Закону України "Про освiту";
- видатки на придбання матерiалiв, медикаментiв, оплата послуг, харчування - склали 2 млн. 827,1 тис. грн. (8%);
- 2 млн 502,7 тис. грн. (7%) витрачено на оплату енергоносiїв;
- фiнансова допомога пiдприємствам комунальної власностi становила 321,7 тис. грн (6,3%);
- дотацiї вирiвнювання нижчестоячим бюджетам - 565,3 тис. грн (2%).
Повідомляє сайт Червоноградської міськради.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ