Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За імітацію боротьби з корупцією полетять голови – обіцянка Генпрокурора

Корупція стала загрозою національній безпеці, але в нашій країні замість реальної боротьби з корупцією – її імітація. Сьогодні, 14 березня, під час наради у Львові з керівниками прокуратур усіх регіонів України Генеральний прокурор Віктор Пшонка звинуватив підлеглих у бездіяльності в сфері подолання цього явища.

«Прокуратури повідомляють про кримінальні справи за хабар у 100 гривень. Це що, боротьба з корупцією на державному рівні? Чому не притягнуто до відповідальності жодної особи за провокацію хабара? Невже не було таких злочинів? У нас прийнято нове антикорупційне законодавство, але воно мертве. Чому воно не діє?», – обурився Генпрокурор.

Віктор Пшонка пригрозив прокурорам, що вони позбуватимуться посад за видимість боротьби з корупцією.

Дісталося керівникам прокуратур і за зростання злочинності в країні.

«Минулого року в Україні скоєно 447 вбивств, на 10% більше, ніж попереднього року. Особливо у Криму, на Волині, в Житомирській області. З них кожне третє не розкрите. Зростає кількість грабежів та розбоїв. Більшає злочинів, скоєних неповнолітніми, злочинів, скоєних в стані алкогольного сп’яніння. А ми лише констатуємо проблеми, а не запобігаємо їм», – заявив Пшонка.

Як констатував прокурор, у правоохоронців відсутня належна робота з виявлення організованих злочинних угруповань, особливо в сфері економіки.

Дісталося і податковій міліції. «Чому порушено лише 9 справ у сфері незаконного відшкодування ПДВ? Ліквідовано 52 конвертаційні центри. Чому не скеровано до суду жодної справи стовно самих злочинних груп, організаторів центрів? В зв’язку з цим виникає питання про доцільність самого існування податкової міліції»., – зазначив Пшонка.

Обурення прокурора викликала і бездіяльність державних обвинувачів. За словами Пшонки, в Україні є понад ч4 тисячі справ, які суди розглядають уже понад рік. За звинуваченнями без вироку у слідчих ізоляторах вже більше року перебувають 4,5 тисячі підозрюваних.

Прокурор наголосив на необхідності координації роботи всіх силових відомств та місцевої влади в подоланні злочинності. Він також зауважив, що готується постанова Кабміну, яка зобов’яже прокурорів до таких дій.

Загалом нарада з прокурорами областей та керівниками силових відомств пройшла в атмосфері сурової критики діяльності органів прокуратури. ЗМІ і представники влади Львівщини були на такій нараді чи не вперше.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ