Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За ініціативи Івиці Піріча та підтримки Марини Порошенко 300 українських дітей поїдуть у Хорватію

22 травня на відпочинок до Хорватії вирушили діти загиблих та поранених бійців АТО, а також діти кіборгів з Житомирської та Київської областей. Відправляли дітей - дружина Президента України пані Марина Порошенко, голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський, батьки та близькі. Зустрічати маленьких українців у місті Спліт буде хорватський футболіст, організатор і куратор проекту Івіца Піріч. Про це повідомила прес-служба глави держави.

Цього року можливість відвідати європейську країну отримали майже 300 дітей з різних регіонів України. Першу групу склали 100 дітей з Київської і Житомирської областей, а також 50 дітей із зони АТО, які оселилися на Дніпропетровщині.  У кінці літа ще 150 українських дітей також відвідають Хорватію.

Звертаючись до присутніх, пані Марина Порошенко наголосила на важливості молоді пізнавати Європу, бо діти – наше європейське майбутнє: «Уже другий рік поспіль завдяки небайдужості й щирості великого друга України – хорвата Івіци Піріча –  наші діти відкривають для себе Європу. Хорватія розуміє біль України, адже 25 років тому пережила подібні жахи війни. І тоді сусідні країни підтримали молоду хорватську державу, яка виборювала свою незалежність. Це був яскравий приклад того, що добро перемагає зло. І це те, в що мають вірити наші діти, щоб зростати людяними, розумними і щасливими!».

Своє ставлення до ситуації в Україні пан Піріч висловлює такими словами: «Батьки цих дітей змушені були захищати рідну землю - тому не з чуток знають справжню ціну свободи. Вони вже пройшли тяжкий шлях, а тепер побачать, як живе Європа, і це є найкращою зброєю проти ворога. Адже чим більше вони побачать, тим більшими європейськими українцями  виростуть».

У Хорватії діти перебуватимуть з 24 травня по 4 червня. Для них Івіца Піріч, як професійний футболіст, організує футбольні турніри між українськими й хорватськими дітьми. Також діти відвідають різноманітні екскурсії та відпочинуть на морі.

Влітку 2015-го хорват Івіца Піріч започаткував гуманітарну акцію для українських дітей та поранених військовослужбовців. Для дітей – організував відпочинок на морі, а для бійців – реабілітацію в спеціалізованих центрах. Цього року в рамках цієї акції до Хорватії вже поїхали 50 героїв-кіборгів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ