Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За кілька днів Гриценко збере керівників регіональних структур на відверту розмову

Через кілька днів Анатолій Гриценко збере керівників регіональних структур для відвертої розмови, аналізу і висновків щодо результатів президентської кампанії, буде визначено стратегію і тактику подальших дій. «Буде створена політична партія. Вона братиме участь у всіх наступних виборах, і чергових, і позачергових – місцевих, парламентських і президентських», – про це йдеться у блозі екс-кандидата у президенти.

«Нарешті бюлетені підраховано: ми набрали близько 300 тисяч голосів.

Для перемоги сьогодні цього недостатньо. Але більш ніж достатньо для наступних перемог.

Немає простих рецептів для складних і запущених хвороб. Чи міг наш показник бути вищим? Міг. Чому не став? Причин чимало, як об’єктивних, так і суб’єктивних.

Надто довго зомбували, підкуповували, розбещували і розчаровували наше суспільство. Відрізнити справжнє від фальшивого, плакатного змогли 300 тисяч громадян. Небайдужих, розумних і порядних. А ще додам – сміливих і мужніх людей, з Громадянською Позицією, які не піддалися спокусі «бути, як усі», голосуючи за «рейтингових» або технологічно-бізнесові проекти.  

Вкрай обмеженими були фінансові і медійні ресурси, які нам удалося залучити, не ідучи на поклон до олігархів. Мало було часу – з трьох місяців кампанії «пандемія» і свята залишили нам лише два. Зустрітися особисто, поговорити «очі в очі», коли надворі дощ, сніг і заметіль, я міг з десятками тисяч. А голосують десятки мільйонів… Щоб достукатися до мільйонів через телевізор, потрібні мільйони доларів, яких не було.

Наші активісти в штабах, агітатори, члени комісій і спостерігачі працювали на межі своїх фізичних можливостей, до того ж вони не отримували зарплату з центру. Будучи щирими ідеологічними однодумцями, далеко не всі мали досвід організації виборів. А частина з тих, хто поділяли наші погляди і мали такий досвід – пішли до штабів «ресурсних» кандидатів, бо людей у нас роками привчали на виборах не обирати, а заробляти.

Осередки «Громадянської позиції», зареєстрованої незадовго до виборів, у більшості областей створювалися і розгорталися вже під час самої кампанії. Ми не мали багатотисячної партії, структурованої, розгалуженої до кожного району, з досвідом участі у виборах.

Небездоганними були комунікація і організація самої кампанії, як на центральному, так і регіональному рівнях. Були прорахунки і помилки. Усім нам є над чим попрацювати, щоб винести правильні уроки на майбутнє.

Ми завершили президентську виборчу кампанію. Пройшли її чесно, прозоро і відповідально. Залишилися самі собою, не загравали з людьми і не обманювали їх. Ми говорили одне й те саме у всіх регіонах – Севастополі, Донецьку, Львові, Луцьку...

Вам усім – тим, кого знаю особисто, в обличчя, за ніками на сайті, або не знаю взагалі, – я хочу сказати ДЯКУЮ. Не формально, а дуже щиро. За підтримку. За небайдужість. За поради, пропозиції, ідеї. За критику. За гроші, переказані на рахунок або витрачені в регіонах. За приміщення, комп’ютери, автомобілі і друкарні. За рознесені власноруч і «власноніж» листівки, загітованих родичів і сусідів. За листи, смс-ки і дзвінки. За мрійливість і реалізм. За зміцнілу надію і вірність нашій спільній справі.

Через кілька днів я зберу керівників регіональних структур для відвертої розмови, аналізу і висновків. Визначимо стратегію і тактику подальших дій.

Буде створена політична партія. Вона братиме участь у всіх наступних виборах, і чергових, і позачергових – місцевих, парламентських і президентських.

На місцеві вибори 30 травня ми підемо насамперед там, де вже сьогодні зафіксований достатній для успіху рівень підтримки і де є наші активісти, які гідно представлятимуть «Громадянську позицію» в місцевій владі. Братимемо участь у виборах самостійно, чи формуватимемо блок з іншими партіями, які поділяють наші підходи і цінності, – ці тактичні питання вирішуватимемо в кожному регіоні (районі, місті) окремо.

Розуміємо, що тих людей, які потенційно готові нас підтримувати, набагато більше, ніж 300 тисяч, зафіксованих ЦВК у першому турі. З кожним днем їх стає все більше. Маємо створити середовище, відкрите для залучення нових людей до активної і продуктивної роботи на спільну мету у форматі політичної партії та/або громадської організації.

Наша політична сила будуватиметься знизу, без «традиційного» централізованого фінансування, спираючись на членські внески і добровільні пожертви самих партійців – це принципова позиція.

Нам разом буде цікаво лише тоді, коли буде почута думка кожного. Ми будемо результативними лише тоді, коли на розгляд виноситимуться різні ідеї і пропозиції, щоб обрати з них найбільш ефективні.

Зараз нам потрібна якість. Якість людей, ідей, структур на місцях. За такою якістю неодмінно прийде кількість. Ми доведемо, що небайдужі, розумні і порядні визначатимуть, якою бути нашій країні.

P.S. Після безсонної виборчої доби я зателефонував у наш центральний штаб, керівникові регіонального підрозділу. І замість звичних гудків почув пісню:

«Мы будем вместе – я знаю,

Таких, как я, – не бывает,

Таких, как ты, – не теряют,  

Мы будем вместе – я знаю».

Ці слова за день почули сотні наших людей у регіонах. Переконаний, вони посміхнулися і надихнулися :)», – зазначено у блозі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ