Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

За контрабанду придбаних на «Вернісажі» ікон мешканка Кіровограда отримала 3 роки в’язниці

Набув чинності вирок Залізничного районного суду Львова за кримінальною справою, порушеною слідчими СБУ стосовно громадянки України, 24-річної мешканки Кіровограда, яка намагалася контрабандним шляхом переправити закордон старовинні ікони у міжнародних поштових відправленнях, - повідомила прес-служба УСБУ у Львівській області.

У 2009 році зловмисниця придбала на львівському ринку „Вернісаж” близько двох десятків старовинних ікон, з метою подальшого їх продажу через мережу Інтернет. Після отримання замовлень від іноземних колекціонерів, жінка приховала придбані ікони у посилках і бандеролях, задекларувавши їх як рами для картин. Під час огляду цих поштових відправлень правоохоронці виявили 8 старовинних ікон, частина з яких („Мучениця Параскева ХІХ ст.”, „Христос в терновому вінці поч. ХХ ст.”, „Святий Миколай Чудотворець”, „Покрова Пресвятої Богородиці”) згідно з висновками мистецтвознавчої експертизи, проведеної за ініціативи СБУ, становлять історичну, музейну, культурну цінність та не підлягають вивезенню за межі України. Стосовно зловмисниці Управлінням СБУ у Львівській області була порушена кримінальна справа.

Розглянувши зібрані слідством матеріали, суд визнав жительку Кіровограда винною у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.15 ч.1 ст.201 (контрабанда) Кримінального кодексу України та засудив до 3 років позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік. Вилучені старовинні ікони конфісковані і будуть передані державі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ