Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

За кордон хочуть переїхати 91 % українців

Абсолютна більшість українців (91%) прагнуть переїхати за кордон. Одним з найбажаніших напрямків для імміграції є Канада. Саме її розглядають у якості майбутньої Батьківщини більше 40% українців. Щомісяця з бажанням переїхати до «кленової» країни звертаються 1000 нових кандидатів. Проте, в кращому випадку, лише 4% з них можуть розраховувати на позитивний результат. Більшість українців не мають необхідного досвіду, а ще менше володіють англійською мовою. Інформація про це надана Міжнародним кадровим порталом hh.ua.

91% кваліфікованих українських спеціалістів думають про те, щоб працювати за кордоном. Про це свідчать результати опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталуHeadHunter Україна. Найголовніші причини такої одностайності в бажанні покинути Батьківщину – незадоволеність економічною та політичною ситуацією у країні, а також відсутність перспектив.

При цьому мова йде не лише про студентів. 30-річні фахівці висловлюють серйозні наміри шукати роботу за кордоном, в першу чергу, в країнах Європи – 63%, США та Канаді – 42%.

За даними Міжнародної організації з міграції, найбільша кількість наших співвітчизників у сусідній Росії. На другому місці за кількістю українських іммігрантів опинилася Канада: більше п'ятої частини тих, хто залишив рідну країну, проживає саме там.

І якщо у випадку з Росією таку велику кількість іммігрантів легко пояснити: сусідство країн, спрощена процедура перетину кордонів, знання російської мови, спільна історія та культура. То друга за чисельністю діаспора в Канаді, яка щорічно збільшується ще приблизно на 2000 українців, викликає подив.

Про те, що примушує українців залишати свій дім та відправлятися за тисячі кілометрів шукати кращої долі в Канаді, розказав спеціаліст міжнародного кадрового агентства ILC  Віталій Андрусяк: «За минулий рік до нас вперше зателефонувало близько 10 000 кандидатів. 3% відповідали вимогам роботодавців, пройшли співбесіду, отримали пропозицію про роботу та візи, після чого успішно виїхали за кордон. На сьогодні основний обмежуючий фактор – це знання англійської мови. Навіть документально підтверджений досвід роботи, який ще два-три роки тому був достатньо серйозною перешкодою для кандидатів, сьогодні вже не викликає таких занепокоїть. Практично усі, хто виїжджає до Канади та має можливість залишитись на постійне місце проживання, обирають цю країну, як нову для себе Батьківщину. Здебільшого, причини такого вибору – це впевненість у стабільному майбутньому, краща перспектива для дітей, реально діючий соціальний захист. Людям подобається Канада та толерантне відношення до іммігрантів з боку канадців, для яких політика мультикультурності – є національним принципом як для звичайних громадян, так і чиновників».

Якщо створювати портрет українського іммігранта до Канади, то це буде одружена людина віком 25-35 років, що має дітей, здобула професійно-технічну або вищу освіту та встигла три роки попрацювати, здебільшого на виробництві.

Найчастіше потенційний кандидат на виїзд за океан родом з центральних регіонів (Київська, Житомирська, Черкаська, Вінницька області). У цьому випадку географія залежить від спеціальності. Наприклад, робочих спеціалістів більше від’їздить з таких промислових регіонів, як Схід та Південь.

Рівень заробітної плати залежить від роботодавця, провінції та досвіду кандидата, але стартувати можна з такого мінімуму:

Працівник ферми

від 110 – 270 грн. на годину

Зварювальник

від 165 грн. на годину

Водій – далекобійник

від 37 тис. грн. на місяць

Механік важкої та сільсько-господарської техніки

від 200 – 215 грн. на годину

Канаду можна впевнено назвати однією з найбільш толерантних до іммігрантів країною. Саме тому так багато людей прагнуть до неї потрапити. Але для того, що стати громадянином «кленової» країни, необхідно зіткнутися з низкою складнощів і перепон. В кращому випадку, лише 4% з кандидатів на виїзд потенційно можуть відповідати умовам програм. Абсолютна більшість українців не має необхідний закордонним роботодавцям досвід, а ще менше володіють англійською мовою.

Довідка.

HeadHunter Україна входить до складу найбільшого об’єднання рекрутингових проектів із восьми країн Європи та Азії з найширшою базою резюме на території Балтії та СНД — більше 11 млн. З допомогою hh.ua більше 30 000 компаній шукають спеціалістів по 28 напрямках. До їхніх послуг пропонується понад 535 000 професійно складених резюме, які пройшли ручну модерацію HR-спеціалістів HeadHunter. Основу пошукацької аудиторії сайту складають висококваліфіковані спеціалісти різного профілю. На сьогодні hh.ua володіє найчисленнішою аудиторією кандидатів ТОП-рівня та спеціалістів «західного взірця». Усі проекти HeadHunter розміщені на єдиній онлайн-платформі. Робота з нами — це можливість публікувати вакансій та переглядати резюме у всіх країнах присутності HeadHunter з одного вікна. На ринку міжнародного інтернет-рекрутменту HeadHunter Україна відомий не тільки роботою кадрового порталу, але й реалізацією багатьох успішних проектів. З 2006 року розгорнулась дослідницька діяльність компанії, спрямована на глибинний аналіз поточних тенденцій ринку праці й прогнозування його розвитку. У той же час була заснована міжнародна «Премія HR-бренд» — єдиний професійний конкурс в області побудови репутації роботодавця. У кожній кар’єрі є hh.ua!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ