Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За кошти Світового банку 14 жителів Львівщини придбали обладнання для ведення бізнесу

За кошти Світового банку 14 жителів області придбали обладнання для ведення бізнесу, - відділ інформаційної роботи Львівського обласного центру зайнятості.

За сприяння служби зайнятості на Львівщині триває реалізація пілотного проекту «Рука допомоги», основна ціль якого – вивести членів малозабезпечених сімей і внутрішньо переміщених осіб зі стану бідності шляхом працевлаштування, залучення до громадських робіт або надання фінансової допомоги на поворотній основі для започаткування власної справи.

– У рамках програми торік 14 жителів області за кошти Світового банку придбали обладнання, необхідне для організації підприємницької діяльності, – розповіла в. о. директора Львівського обласного центру зайнятості Оксана Іванчук. – Кожний з учасників проекту отримав у середньому 60 тисяч гривень. Найбільшу активність і підприємницький хист продемонстрували жителі Мостищини, з них шестеро малозабезпечених влилися у бізнес-середовище.

За її словами, учасники пілоту обрали різні види господарської діяльності, серед яких: виробництво меблів і дитячих ліжечок, вирощування сільськогосподарських культур, лісозаготівля, відкриття інтернет-магазину смартфонів, крамниць жіночого одягу, побутової хімії й косметики, товарів для рукоділля та іконопису, автомайстерні, ветеринарної клініки, салону-перукарні, сімейної птахофабрики, випічка та реалізація піци, а також виготовлення з козячого молока крафтових сирів.

205 жителів області з числа тих, на кого розрахований експеримент, забезпечені місцем праці, 2 краян за сприяння служби зайнятості стали підприємцями, а 41 особа залучена до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Якщо ви вимушено переміщена особа або досі отримуєте в управлінні соціального захисту матеріальну допомогу як малозабезпечена сім’я та відчуваєте хист до бізнесу чи здатні перетворити хобі у власну справу, зголошуйтеся до участі в експерименті! У центрах зайнятості області ви отримаєте не тільки всебічну підтримку, але й здобудете знання та кваліфікований супровід з питань започаткування бізнесу. А для охочих трудитися на вже діючих підприємствах знайдуться робочі місця для працевлаштування як на постійній, так і тимчасовій основі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ