Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За кошти Євросоюзу побудують три комунальні дороги у Сокальському районі

7 грудня під час засідання у Львові Спільний Моніторинговий комітет (СМК) затвердив результати 1-го конкурсу проектних заявок для двох тематичних цілей – ДОСТУПНІСТЬ і КОРДОНИ. Про це повідомив Голос Сокальщини.

У рамках ТЦ ДОСТУПНІСТЬ було прийнято рішення затвердити фінансування для 18 проектів із 61 повних форм заявок, поданих на другому етапі конкурсу. Серед переможців і Сокальська районна рада.

Проект “Підвищення доступності прикордонної дорожньої інфраструктури в районах: Замойському (Польща) і Сокальському (Україна) у поєднанні з промоцією екологічних проектів” – посів найвищу позначку у рейтингу переможців. Розмір гранту ЄС  складає 2 025 509.74 євро.

“Згідно проекту відбудеться будівництво доріг у трьох радах Сокальського район: Жвирківській селищній та Опільській та Савчинській сільській” – зазначив голова районної ради Микола Пасько.

Загальна сума затвердженого фінансування становить 35,62 мільйонів євро. Остаточну суму співфінансування було підвищено у порівняні з початковою сумою (34,1 мільйонів євро) завдяки переміщенню коштів із ТЦ КОРДОНИ, в рамках якої сума, виділена на фінансування проектів, була нижчою, ніж початковий бюджет даної ТЦ.

Таке рішення дозволить забезпечити підтримку і реалізацію більшої кількості проектів за ТЦ ДОСТУПНІСТЬ.

Для ТЦ КОРДОНИ СМК затвердив фінансування 13 проектів з 16 повних форм заявок, поданих на другому етапі конкурсу. Із списком відібраних проектів можна ознайомитися ТУТ.

Загальна сума затвердженого фінансування становить 20,28 мільйонів євро.

Перспективи реалізації Програми: у березні 2018 року очікується відбір проектів-переможців у сфері безпеки та охорони здоров’я. Окрім того, варто зазначити, що восени наступного року відбудеться другий конкурс малих проектів Програми у пріоритеті “Спадщина”.

golossokal.com.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ