Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

За крісло керівника Львівської опери поборються четверо кандидатів

21 лютого відбулось перше засідання комісії з конкурсного добору на посаду генерального директора-художнього керівника Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. Про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України.

Фото - Гал-інфо.

Члени комісії одноголосно обрали Головою конкурсної комісії директора-художнього керівника Київського національного академічного театру оперети Богдана Струтинського, який оголосив порядок денний першого засідання. Комісія затвердила порядок денний і спосіб голосування, розглянула документи, подані кандидатами на посаду генерального директора-художнього керівника, а також прийняла рішення про  допущення кандидатів до участі в конкурсному доборі. 

Свою кандидатуру на вибори на заміщення посади генерального директора-художнього керівника Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької висунули четверо осіб: 

Василь Вовкун. Фото з сайту Львівської Національної опери

Василь Вовкун - режисер, сценарист, професор катедри режисури та акторської майстерності Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв. У 2007-2010 роках обіймав посаду міністра культури і туризму України. З 13 березня 2017 року чинний генеральний директор-художній керівник Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької.

Олег Петрик

Олег Петрик - народний артист України, заслужений артист України, професор, кандидат мистецтвознавства, заступник голови західного відділення Національної спілки театральних діячів України. У минулому Олег Петрик провідний соліст балету Львівського Національного Академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. 

Ігор Муравйов

Ігор Муравйов - скрипаль Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької, диригент, концертмейстер оркестру K&K Philharmoniker. Музикант був стипендіатом Президента України 2015 року та двічі здобував обласну премію В.Чорновола.

Роман Ковальчук

Роман Ковальчук - заслужений артист України, соліст Львівського оперного театру. Також кандидат відомий як директор Карпатського управління бурових робіт й ексдепутат Львівської облради від «Свободи». 

Документи трьох кандидатів, а саме Василя Вовкуна, Олега Петрика й Романа Ковальчука до Мінкульту були подані відповідно до чинного законодавства, а самі артисти допущені до участі в другому турі. Кандидата Ігоря Муравйова комісія також допустила до наступного туру за умови, що він надасть документи на підтвердження досвіду роботи на керівній посаді більш як три роки згідно з законом про культуру. 

Трансляція засідання комісії з конкурсного добору на посаду генерального директора-художнього керівника Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької відбувалась на ютуб-каналі Міністерства культури та інформаційної політики. Члени комісії визначили, що проведення другого туру відбудеться завтра о 14:00. На виступ-презентацію власної програми розвитку театру на півтора року кожен кандидат матиме 20 хвилин.  

Зазначимо, до складу конкурсної комісії увійшли Сіренко Володимир, художній керівник та головний диригент Національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України, Медвідь Любомир, професор, академік національної академії мистецтв України, Богдан Струтинський, директор - художній керівник Київського національного академічного театру оперети, троє працівників від громадських організацій, серед яких Лобан Івона (ГО "Артстудія Івони Лобан"), Максимів Вікторія (ГО “Львівська майстерня організації подій”), Литвин Христина-Роксоляна (ГО “Центр “Молода дипломатія”). Представники від органу управління: Качанов Петро, директор-художній керівник Київського муніципального академічного театру опери і балету для дітей та юнацтва, Ставніченко Анна, головний адміністратор Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру України, Юджель Оксана, режисер-постановник в Одеському національному академічному театрі опери та балету, а також Войченко Марія, головний спеціаліст відділу кадрового адміністрування управління кадрового менеджменту та секретар конкурсної комісії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ