Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За місію Посол доброї волі Святослав Вакарчук отримує один долар США в рік, але вважає, що це найпочесніший титул, який він коли-небудь отримував

„Ставши Послом доброї волі, я підписав контракт на один долар США в рік як винагороду за свою працю”, — повідомив 14 квітня, під час прес-конференції у Львові лідер гурту «Океан Ельзи», посол доброї волі ООН Святослав Вакарчук. Як зазначив Святослав Вакарчук, відповідаючи на запитання «Гал-nifo», місія Посол доброї волі — це для нього можливість зробити більше для пропаганди активної участі молоді в житті України і лідер гурту «Океан Ельзи» дуже радий, що удостоївся такої високої довіри. Послом доброї волі, за його словами, обирають на два роки, а далі за добровільною згодою обох сторін ця місія може бути продовжена.
Основним завданням, яке покладене на Святослава Вакарчука, в рамках почесної місії ООН, створення захищеного середовища для молоді України. Як вважає відомий співак, сьогоднішня студентська молодь має стати основою нового покоління, що зробить нашу країну сильнішою. Поряд з тим, зустрічаючись з українськими студентами, Святослав Вакарчук, як він зазначив, не намагається їх чогось навчити, а навпаки — сам багато чого черпає від молоді.
«Я в жодному разі не збираюся нікого повчати. Просто як людина, яка досягнула в житті певних горизонтів, вважаю, що мені є чим поділитися з молоддю, в якої попереду ще ціле життя», — наголосив співак.
Наразі Святослав Вакарчук лише вживається зі своєю новою місією, а надалі ж, якщо буде така можливість, планує запрошувати в Україну послів доброї волі з інших держав.
За словами співака, виконувати обов’язки, покладені на нього місією ООН, йому дуже допомагають інші члени гурту «Океан Ельзи». Поряд з тим, як зазначив Святослав Вакарчук, займатися благодійністю він та члени гурту почали задовго до того, як співак став Послом доброї волі.
«Ми вже багато років абсолютно безкоштовно запрошуємо на свої концерти діток з інтернатів та дитбудинків. Просто зайвий раз не афішуємо цього», — пояснив Святослав Вакарчук.
Нагадаємо, Святослав Вакарчук відвідав Львів як Посол доброї волі. В рамках Всеукраїнського туру він має зустрітися зі студентами восьми міст України, почавши зі Львова.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ