Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За минулу добу на Львівщині отруїлись чадним газом 10 людей

Через отруєння чадним газом десятеро мешканців Львівщини зустріли Різдво на лікарняних ліжках. Про це «Гал-info» повідомили в прес-центрі Головного управління МНС України в Львівській області. Найбільша кількість отруєнь була зафіксована у Львові – впродовж дня з Галицького та Сихівського районів Львова у обласну клінічну лікарню потрапило вісім чоловік з різними ступенями отруєння чадним газом. Основна причина – несправність систем індивідуального підігріву води та опалення приміщень, а також щільно зачинені металопластикові вікна.
Еменесники звертаються до мешканців Львівщини не купувати несертифікованих систем індивідуального опалення, а також довіряти монтаж обладнання лише ліцензованій організації та проводити його згідно із проектною документацією, що пройшла експертизу та затверджена дозвільними установами. Особливу увагу необхідно звертати на влаштування системи димовидалення, яка повинна забезпечувати безперешкодний відвід назовні продуктів горіння. Крім того, еменесники просять не залишати включені прилади опалення без нагляду під час сну, а також не залишати дітей без нагляду при включених приладах опалення.
Як повідомляє прес-центр Головного управління МНС України в Львівській області, за сім днів святкувань у 2008 році загинуло вісім осіб. Основна причина – недбальство людей у побуті, яка призвела до виникнення пожежі. Зокрема, 5 січня на Львівщині сталося дві пожежі, спричинені несправністю пічного опалення, в наслідок чого загинуло двоє людей, ще двоє мешканців села Волошиново Старосамбірського району та двоє в селі Гайок Кам’янко-Бузького району загинули 6 січня.
Нагадаємо, що чадний газ (окис вуглецю) – безколірний газ без запаху. Головна небезпека полягає у тому, що чадний газ через легені швидко проникає в клітини крові, замінює собою кисень, що міститься в еритроцитах. Внаслідок цього в організмі виникає кисневе голодування – гіпоксія.
Основними симптомами та ознаками отруєння є головний біль та нудота, задуха. Спостерігається потьмарення свідомості, м’язова слабкість. З візуальних ознак – почервоніння шкіри обличчя та рук.
При виявленні ознак отруєння чадним газом необхідно негайно викликати швидку медичну допомогу та негайно вийти (або винести потерпілого) на свіже повітря. При необхідності надання невідкладної допомоги до прибуття лікарів необхідно дотримуватися принципів надання допомоги при інгаляційних отруєннях, а при зупинці дихання та кровообігу – серцево-легеневої реанімації.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ