Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За минулу добу працівники Львівської митниці вилучили валюти на 737 159 грн

Так, прямуючи у приватні поїздки до Республіки Польщі через митний пост «Рава-Руська», у трьох випадках громадяни України намагались перемістити через митний кордон України з приховуванням від митного контролю валюту, – повідомила прес-служба Львівської митниці

 

Під час письмового декларування один з них заявив про те, що везе 14 000 доларів США та незначну суму гривень і злотих. Після завірення митної декларації, під час бесіди один з них «згадав», що везе ще 21 000 доларів США, що становить 167 664 грн.

 

Інший громадянин під час письмового декларування заявив про наявність в нього 10 000 доларів США. Після завірення митної декларації виявилось, що він має ще 19 900 доларів США, що становить 158 881,60 грн.

 

Ще один наш співвітчизник, прямуючи смугою «червоний коридор» автомобілем «Мерседес Бенц», намагався вивезти з України, приховавши від митного контролю 37 675 євро, що становить 410 613,50 грн. Для цього він використав спосіб, що утруднює виявлення. Валюту загорнув у білий папір, обмотав клейкою стрічкою (скотчем) і заховав у конструктивній порожнині передньої панелі приладів за речовим ящиком (бардачком). Виявили валюту після демонтажу цього речового ящика. Ні в митній декларації, ні під час усного опитування громадянин України не заявив про те, що везе валюту.

 

Усі ці люди вчинили дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю. За цими фактами складено протоколи про порушення митних правил, валюту вилучено – вона поповнить державну скарбницю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ