Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За неоформленого працівника підприємство оштрафували на півмільйона гривень

Інспектори Головного управління Держпраці у Львівській області провели інспекційне відвідування у фізичної особи-підприємця, яка здійснює свою діяльність у м. Червоноград. Під час інспекції фахівці встановили, що підприємець використовує працю неоформленого працівника, повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

Окрім цього підприємець з 2017 року не проводила індексацію заробітної плати 11-ти працівникам. Відтак Головне управління Держпраці у Львівській області отштрафувало червоноградського підприємця на 525 тис. грн.

Додамо, що з початку року ГУ Держпраці у Львівській області за порушення вимог законодавства про працю на підставі статті 265 КЗпП України застосувало штрафних санкцій на загальну суму 1 млн 617 тис грн.

ГУ Держпраці у Львівській області звертає увагу, що роботодавці грубо порушують трудове законодавство, якщо:

- фактично допустили працівника до роботи без оформлення трудового договору;

- виплачують заробітну плату без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків;

- оформили працівників на неповний робочий час, в той час коли він фактично виконує роботи повний робочий час установлений на підприємстві;

- підміняють трудові відносин цивільними.  

За вчинення таких порушень роботодавцям загрожує штрафна санкція у розмірі 30 мінімальних заробітних плат за кожного працівника щодо якого було вчинене порушення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ