Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

За незаконне використання символіки Євро-2012 хочуть саджати на 6 років

Відповідно до законопроекту «Про права інтелектуальної власності та репутації Об'єднання європейських футбольних асоціацій», внесеного на розгляд парламенту Кабінетом міністрів, за незаконне використання символіки Євро-2012 в Україні хочуть ввести безпрецедентні заходи відповідальності.

Законопроект пропонує встановити максимальний штраф за незаконне використання логотипів УЄФА (наприклад «Євро-2012») у 85 тисяч гривень, тоді як Кодекс про адміністративні правопорушення передбачає максимальне покарання у 3,4 тисячі гривень, пише Коммерсант-Украина.

За незаконне копіювання записів футбольних матчів і розповсюдження їх в інтернеті користувачі та власники ресурсів можуть бути позбавлені волі на термін до шести років.

Також пропонується за незаконне використання словосполучення «Євро-2012» у доменному імені, розміщення рекламних банерів на сайтах з символікою чемпіонату або трансляції матчів в інтернеті власників сайтів, окрім штрафу, позбавляти домену та серверів.

За трансляцію чемпіонату у громадських місцях без дозволу УЄФА, на екранах з діагоналлю більше 3 метрів пропонують позбавляти власників закладів волі на два роки.

Водіїв за незаконне нанесення на автомобіль емблем чемпіонату або перевезення контрафактної продукції можуть позбавити прав на три місяці.

За словами віце-прем'єра Бориса Колеснікова, вимоги до України, на основі яких було розроблено законопроект, УЄФА висунула ще п'ять років тому.

«Це одна з обов'язкових умов проведення чемпіонату», — стверджує він.

ZN.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ