Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

За ніч у Львові зупинили 11 п'яних водіїв

Цієї ночі, патрульні Львова виявили та зупинили 11 водіїв, які керували автомобілями в стані сп’яніння, троє з них перебували під впливом наркотичних речовин. Про це повідомили у Патрульній поліції Львова.

Часто трапляється так, що це вже не перше порушення особи, проте навіть після позбавлення права керування, водії продовжують вживати алкоголь та сідати за кермо. 

Як відомо, 27 липня 2016 р. набули чинності зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, якими суттєво збільшено відповідальність за такого виду правопорушення. Так, за керування транспортними засобами в стані сп’яніння передбачено штраф – 10200 гривень та позбавлення права керування на 1 рік. Якщо ці дії вчинені повторно (вдруге) протягом року – штраф 20400 грн. з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 роки. Якщо особа вже двічі протягом року притягалася до відповідальності за подібні дії – штраф 40800 грн. з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років.

«Незважаючи на такі штрафи, статистика п’яних за кермом не спадає. Особливо хвилює збільшення кількості водіїв, які керують під впливом наркотичних речовин. Водії, які йдуть на таке порушення повинні пам’ятати, що вони несуть загрозу не лише для себе. Тільки за вчорашній день відбулося два ДТП, виною який був алкоголь. Добре що ніхто не постраждав» - оцінює сумну статистику командир 2 батальйону – Роман Бліхарський

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ