Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За новим двоставковим тарифом на тепло за грудень львів’яни проплатили лише на 0,1-0,2%

За новим двоставковим тарифом на тепло за грудень львів’яни проплатили лише на 0,1-0,2%. Про це “Гал-info” розповіли директор ЛМКП „Львівтеплоенерго” Ігор Марчак і директор ЛМКП „Залізничтеплоенерго” Мирон Терех.
„Попри низьке споживання тепла завдяки досить високій зовнішній температурі повітря, лише 0,2%  користувачів послуг ЛМКП „Львівтеплоенерго” сплатили за тепло  за грудень. Окрім того, в грудні «Львівтеплоенерго» газ купував за новими цінами, а мешканці за листопад платили по старих тарифах і як результат борг підприємства перед ДК «Газ України» збільшився до 30 млн грн. Поки що значних проблем немає, оскільки підприємство працює на низьких потужностях і споживає менше газу, проте за умови значного зниження температури ми будемо відключати боржників, щоб мати можливість подавати тепло тим, хто справно платить за послугу», – зазначив Ігор Марчак.
Директор ЛМКП «Залізничтеплоенерго» Мирон Терех підтвердив позицію Ігоря Марчака. Зокрема, він зазначив, що на сьогодні мешканці Залізничного району проплатили за тепло, спожите в грудні, лише на 0,1%, тоді як рахунки були виставлені вже давно. Борг перед ДК «Газ України» ЛМКП «Залізничтеплоенерго» за 2006 рік становить 7,5 млн грн.
«Оскільки ДК «Газ України» не працювала у святкові дні, поки що ніяких зрушень у виділенні ліміту газу на січень немає, проте найближчими днями ми зустрінемося з керівництвом ДК «Газ України» і будемо якось домовлятися. Ймовірно, ми будемо просити реструктуризувати наші борги, окрім того, ми будемо брати кредит у банку для погашення боргів. Тому дуже важливо, щоб мешканці справно розрахувалися за тепло за грудень», – зазначив Мирон Терех.
Нагадаємо, що в кінці грудня 2006 року керівники теплопостачальних підприємств, а також влада міста просила львів’ян якомога швидше розрахуватися за спожите у грудні тепло і сплатити старі борги, оскільки інакше ДК «Газ україни» не виділить ліміту газу теплопостачальним підприємствам.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ