Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За організацію конвертаційного центру на Львівщині зловмисників оштрафували на 200 тис. грн

Кримінальну справу щодо 67-річного уродженця Львова та його спільників, які організували діяльність конвертаційного центру, днями розглянув Сихівський районний суд. Повідомила прес-служба ГУ Міндоходів у Львівській області.

Досудове розслідування за цим фактом здійснювали працівники слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Львівській області, які підтвердили причетність вказаних осіб до вчинення злочинів.

Махінатори створили низку фіктивних підприємств з метою імітації фінансово-господарської діяльності та незаконної конвертації безготівкових коштів у готівку, що завдало бюджету значної шкоди. Між реальними підприємствами та фіктивними фірмами здійснювалося документальне оформлення нібито проведених операцій з купівлі-продажу товарів, надання послуг, виконання робіт. Однак, насправді, ніякі товари не постачались, роботи не виконувались, а послуги не надавались. За ці операції на банківські рахунки фіктивних підприємств переказувались кошти, які правопорушники знімали готівкою.

Завдяки зусиллям правоохоронців фінансові махінації припинено. Остаточну крапку в цій справі поставлено Сихівським районним судом м. Львова. За фіктивне підприємництво та підроблення документів групою осіб судом винесено вирок – штраф у розмірі понад 200 тис. гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ