Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За останні десять років в Україні на 60% збільшилися кількість дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування

За останні десять років в Україні на 60% збільшилися кількість дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, — про це сьогодні, 29 червня 2006 року, під час засідання «круглого столу» на тему «Діти заробітчан: новітнє соціальне сирітство» повідомила представник Гендерного ресурсного центру Управління у справах сім’ї та молоді Львівської ОДА Лілія Гук. За її словами, також збільшилася кількість безпритульних дітей.
«Проте у 2005 році спостерігаються позитивні зміни у цій проблемі, оскільки Уряд України визнав, що сирітство дітей і його складова — безпритульність дітей є проблемою загальнонаціонального масштабу, і тому пропонуються радикальні зміни в державній політиці щодо вирішення цих проблем та захисту прав дитини, — розповіла Лілія Гук. — У липні 2005 року був виданий указ Президента України «Про першочергові заходи щодо захисту прав дітей», і цей документ спрямований на поліпшення соціального захисту та прав дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, розв’язання проблем дитячої безпритульності. Міністром у справах сім’ї, молоді та спорту внесена пропозиція щодо реформування систем захисту прав дітей, де передбачено зміну системи фінансування потреб дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, запровадження нових типів соціальних закладів для дітей; крім того, у державному бюджеті передбачені кошти на подолання дитячої безпритульності у сумі 70 млн. грн». 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ