Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За останні роки у Львові склався лише один випадок, коли промислова зона перетворилася в паркову зону — Мирон Колодко

За останніх чотири роки склався лише один випадок, коли промислова зона перетворилася в паркову зону, зокрема, це винзавод поблизу «Погулянки», який мав велику територію, і його керівництво вдалося переконати, щоб вони частину своєї території віддали під парк «Погулянку» — про це сьогодні, 13 березня 2006 року, під час прес-конференції з нагоди відкриття у Львові науково-практичної конференції «Стан зеленого господарства міста та шляхи його розвитку» повідомив голова постійно діючої комісії природокористування та охорони довкілля Мирон Колодко. За його словами, ми маємо абсолютно хаотичне знесення невеликих зелених міжквартальних та міжбудинкових острівців, натомість ми не маємо цілісної програми озеленення міста і догляд за зеленими насадженнями на вулицях Львова.
Як зазначив Мирон Колодко, міський бюджет Львова щорічно виділяє близько 1,5-2 млн грн, але ці кошти йдуть на не догляд за деревами, а на їх знесення та формування так званих крон, а насправді це обрізка дерев. У паркові зони, куди б мала іти левова частка грошей, практично гроші не закладаються, і якщо поглянути на наших сусідів — Івано-Франківськ, Тернопіль чи Луцьк, то там ситуація з фінансуванням набагато краща.
«Таке поняття як «екологічні пріорітети» перестало існувати для Львова, зокрема, це пов’язано з питанням зелених зон і парків, оскільки на них почали дивитися як на залишковий продукт, у який не варто вкладати гроші», — наголосив Мирон Колодко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ