Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

За останні три роки від торгівлі людьми постраждали 49 тисяч українців, — дослідження

За останні три роки від торгівлі людьми постраждали 49 тисяч жителів України. При цьому найчастіше українці потерпали від трудової експлуатації в Росії.

Про це йдеться в дослідженні Міжнародної організації з міграції України, інформує Громадське.

Так, 94% українців, які постраждали від торгівлі людьми, це люди, які зазнали трудової експлуатації. 65% із них постраждали від експлуатації в Росії. Загалом з 1991 року понад 260 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми.

13% українців готові погодитися принаймні на одну ризиковану пропозицію щодо роботи за кордоном, що може призвести до потрапляння у ситуацію торгівлі людьми. У порівнянні з дослідженням у 2017 році ця кількість зменшилася на 8%.

За даними МОМ, на момент опитування кордоном працювали 1 мільйон 51 тисяча громадян України. Найпривабливішими країнами для трудової міграції українців є Німеччина, де хотіли б працювати 43% опитаних, Польща (35%), Чехія (23%), Італія (19%) та Канада (10%).

У Росії та США хотіли б працювати по 9% опитаних. У порівнянні з 2017 роком зросла привабливість Німеччини та Чехії, водночас знизилася привабливість РФ.

11% українців готові працювати без офіційного працевлаштування, 5% готові працювати у закритих приміщеннях, без змоги залишити робоче місце та 1% не проти працювати на нелегальному підприємстві.

Дослідження проводила компанія Info Sapiens на замовлення Міжнародної організації з міграції України методом особистого інтерв'ю у червні-серпні 2019 року. Опитали 2 тисячі респондентів старших за 16 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ