Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За останню добу в Червонограді підтоплено 10 житлових будинків та 1021 присадибна ділянка

В м. Червоноград на Львівщині за минулу добу підтоплено 10 житлових будинків, там рівень води сягав 10-15-ти см, 86 підвалів житлових будинків та 1021 присадибна ділянка. Про це повідомила прес-служба ГУ МНС України у Львівській області.
Підтоплення стали наслідком проливних дощів 12-14 серпня, що стало причиною підняття рівня ґрунтових вод. Підтоплення охопило території приватної забудови в південній частині міста, де проживають близько 4 тис. мешканців.
Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій зібралась 14 серпня на позачергове засідання для визначення розміру нанесених збитків та проведення обстеження технічного стану постраждалих споруд. Комісія визначила, що за умов продовження підйому ґрунтових вод ситуація може стати надзвичайною.
На місці події працювала мобільна оперативна група Головного управління МНС України у Львівській області, оперативна група Червоноградського міського відділу ГУ МНСУ, оперативна група управління з питань НС Львівської ОДА. Загалом до аварійно-відновлювальних робіт залучили 26 осіб та 7 одиниць техніки.
Цього ж дня у Львові внаслідок негоди відбулось підмивання підпірної стінки тротуару та проїжджої частини по вул. Сміливих, 28. Там зруйнувано стіну протяжністю 14 м, вздовж зруйнованої стіни обсипався тротуар на площі 20 м. кв., нахилились опори ліній електропередач. Бетонні блоки стіни знесли чотири метри металевої загорожі дитячого закладу №42 на тій же вулиці. Крім того, 14 серпня внаслідок складних погодних умов близько 15 години на проїжджу частину впало дерево, що частково перегородило проїзд по вул. Шевченка, 376.
По вул. Ковча, 27 (на території ТзОВ «МП Ринок Південний») в м. Перемишляни замулений стічний колектор та сильні опади стали причиною загрозою виходу води на пішохідні тротуари, проїзні частини та двори житлових кварталів. Рятувальне відділення Перемишлянського районного відділу ГУ МНСУ виправило ситуацію.
Провал ґрунту стався зранку близько 8.00 год. в м. Жидачеві по вул. Виговського на відстані 4 метрів від найближчої будівлі. Комісія техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій районної держадміністрації 15 серпня збереться на засідання розглянути цю ситуацію.
Львівський обласний центр з гідрометеорології МНС України на території області 14-16 серпня очікує підйому рівнів води на 0,1 – 0,5 м в басейні р. Західний Буг, 15-17 серпня на р. Раті в с. Межиріччя Сокальського району та р. Солокія в м. Червонограді на 0,3 – 0,8 м.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ