Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За перетин кордону нелегальні мігранти платять переправникам від 200 до 1000 доларів США

Ділянка кордону, яку охороняють прикордонники застави «Рава-Руська», – одна з найнеспокійніших в західному регіоні. Майже щотижня тут виникає ситуація, яка потребує проведення оперативно-пошукових заходів, переважно пов’язаних із затриманням нелегальних мігрантів. «Найбільше нелегальних мігрантів з Молдови та північно-східної Азії. Причому останніх зазвичай переправляю організовані злочинні угруповання. Цього року Рава-Руська застава вже перекрила один канал нелегального перетину кордону і дискредитували ще два. Тому останнім часом затримуємо лише поодиноких нелегальних мігрантів», – розповів «Гал-info» перший заступник начальника Львівського прикордонного загону – начальник штабу підполковник Олександр Рибак. За його словами, за те, щоб їх перевели через кордон, нелегали платять переправникам від 200 до 1000 доларів США.

112 військовослужбовців застави чергують в три зміни по 12 годин за добу. Доба в прикордонників починається о 20.00. Відстань, яку вони зазвичай проходять за час чергування, дорівнює приблизно 20 кілометрам. 80% прикордонників застави працюють за контрактом. Олександр Рибак каже, що наступного року військовослужбовців строкової служби на заставі не буде зовсім. «Контрактники відповідальніші, вони знають, що вони тут роблять. Вже зараз на посади, які потребують спеціальної освіти, ми приймаємо за конкурсом», – сказав Олександр Рибак.
До 28 травня – Дня прикордонника – на прикордонній заставі «Рава-Руська» готуються відкрити пам’ятник прикордоннику з його вірним собакою. Кажуть, без чотириногих друзів на кордоні не можна.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ