Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

За перший квартал 2017 року Укрзалізниця спрямувала майже 1,3 млрд грн на капінвестиції

За перший квартал 2017 року ПАТ «Укрзалізниця» спрямувала майже 1,3 млрд грн на капітальні інвестиції. Це в 1,6 разу більше, ніж за перший квартал минулого року, коли на капінвестиції було витрачено 804,2 млн грн. Про це йдеться на сайті Укрзалізниці.

За словами директора з економіки та фінансів ПАТ «Укрзалізниця» Андрія Рязанцева, здійснити капітальні інвестиції в такому обсязі компанії вдалося завдяки постанові КМУ, що дозволяє проводити капітальні інвестиції до затвердження консолідованого фінансового плану ПАТ «Укрзалізниця» на 2017 рік.

«Проект фінансового плану вже погоджений правлінням товариства та направлений на розгляд і погодження до Мінекономрозвитку. Сподіваюся, що всі причетні міністерства та відомства оперативно погодять наш фінансовий документ, що сприятиме реалізації всіх програм з оновлення та зміцнення фінансової стабільності Укрзалізниці», - зазначив Андрій Рязанцев.

Нагадаємо, правління ПАТ «Укрзалізниця» визначило пріоритетним напрямком для інвестиційної діяльності оновлення та модернізацію рухомого складу, тому більша частина коштів - 815,9 млн грн - була направлена саме на ці програми.

Зокрема на виготовлення та придбання нового рухомого складу було спрямовано 314,6 млн грн. За цю суму вдалося придбати 12 пасажирських вагонів та виготовити власними силами на вагоноремонтних заводах ПАТ «Укрзалізниця» 134 вантажні вагони. А за перший квартал минулого року жодного нового вагона придбано не було.

Понад 501 млн грн було вкладено в модернізацію рухомого складу, що на 32% більше показника першого кварталу минулого року. Цьогоріч 154 млн грн спрямовано на модернізацію тягового рухомого складу, 303,5 млн грн – вантажних вагонів та 40,8 млн грн – пасажирських вагонів.

На капітальне будівництво в цьому році вже було спрямовано 297,7 млн грн. З них на будівництво Бескидського тунелю – 126,8 млн грн та 113,5 млн грн на реконструкцію та ремонт колії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ