Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За підсумками перевірки комунальних підприємств звільнено вісьмох директорів ЛКП

Вісьмох директорів львівських комунальних підприємств звільнили за підсумками перевірки комунальних підприємств Львова, яка проводилась у Личаківському, Шевченківському та Франківському районах. Зокрема, у Франківському районі звільнений один голова ЛКП, троє – у Личаківському та четверо – у Шевченківському. Про це сьогодні повідомила в. о. начальника управління ЖКГ Львівської міськради Марія Желіско.

Як пояснила Марія Желіско, за дорученням міського голови упродовж серпня-вересня міське управління ЖКГ провело балансову комісію з питань аналізу фінансово-господарської діяльності за сім місяців 2006 року комунальних підприємств Личаківського, Шевченківського та Франківського районів, а також провело перевірку діяльності ЛКП цих районів.
Одним з найсерйозніших порушень, які виявлені під час перевірки, окрім скарг мешканців на незадовільне прибирання вулиць та будинків, є велика заборгованість із виплати зарплати. Так, заборгованість із виплати зарплати комунальних підприємств у Шевченківському районі становить 1 млн 860 тис. 600 грн. Найбільшу заборгованість допустили такі підприємства: ЛКП „Рясне-402”, „Підзамче-404”, „Яворів-405”, „Балатон-409” та „Підголоско-410”.
У Личаківському районі, за словами Марії Желіско, борг із зарплати становить 1 млн 310 тис. 200 грн. Найбільше своїм працівникам заборгували такі ЛКП: 500, 502, 504, 507. У Франківському районі заборгованість становить 1 млн 560 тис. 200 грн. Найбільшу заборгованість мають такі підприємства – ЛКП „Вулецьке”, „Навколо базару”, „Магістральне”, „Південне”.
За словами Марії Желіско, вже складено графік погашення заборгованості зарплати у цих районах. Так, там, де заборгованість не є дуже великою, борги по зарплаті мають погасити до нового року. У ЛКП Личаківського та Франківського районів, де заборгованість є ще з 2005 року, її ліквідовуватимуть до червня 2007 року.
Поряд з тим, як наголосила Марія Желіско, у Залізничному, Галицькому та Сихівському районах взагалі немає боргу з виплати зарплати працівникам комунальних підприємств. Окрім боргів по зарплаті, ці три райони (Франківський, Личаківський, Шевченківський) мають досить велику заборгованість із вивозу твердих побутових відходів. Так, у Шевченківському районі вона становить 394 тисячі 600 гривень: найбільше заборгували ЛКП „Замарстинів-400”, Рясне-402 та Підголоско-410. У Личаківському районі борг за вивіз сміття становить 395 тис. 900 грн, найбільше заборгували ЛКП-504 та ЛКП-507. Франківський район допустив борг у 413 тис. 600 грн. Найбільшими боржниками є ЛКП „Навколо базару” та „Південне”.
Як зазначила в.о. начальника міського управління ЖКГ, за підсумками 9 місяців роботи міськрада так само визначатиме райони та ЛКП з найбільшими порушеннями та проводитиме в них перевірку.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ