Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За підсумками року найбільшими порушниками на Львівщині КРУ назвало Львівську залізницю, «Львіввугілля» та «Львівтрансгаз»

У 2008 році працівники контрольно-ревізійного управління у Львівській області провели 946 контрольних заходів. Ревізіями, перевірками державних закупівель та комісійними перевірками охоплено 916 підприємств, установ і організацій. Фінансові порушення виявлено на 879 з них. При цьому встановлено, що на 845 об’єктах контролю допущено втрати понад 86 мільйонів гривень фінансових і матеріальних ресурсів. З них майже 71 мільйон склали недостачі, нецільові та незаконні витрати державних ресурсів, -- повідомляє прес-служба КРУ у Львівській області.
Крім того встановлено, що на 138 об’єктах контролю внаслідок неефективних управлінських дій виявлено непродуктивні витрати фінансових і матеріальних ресурсів та упущено вигоди на 205,2 мільйона гривень.
Фінансові порушення, що не призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів виявлено на 2,2 мільярда гривень. З них 1,4 мільярда склала оплата за державні кошти вартості товарів, робіт і послуг без проведення процедур закупівлі або з її порушеннями, а на 0,8 мільярда – занижено в обліку вартість активів, виявлено їх лишки, завищено кредиторську заборгованість тощо.
За результатами проведених контрольних заходів правоохоронним органам передано матеріали 333 ревізій, перевірок державних закупівель та комісійних перевірок. За допущені фінансові порушення до дисциплінарної та матеріальної відповідальності притягнуто, відповідно, 407 та 36 осіб. Трьох працівників звільнено із займаних посад. За матеріалами ревізій, перевірок державних закупівель та комісійних перевірок правоохоронними органами порушено 27 кримінальних справ, до адміністративної відповідальності притягнуто 1642 осіб.
Необхідно зазначити, що з виявлених втрат фінансових і матеріальних ресурсів 42,5 мільйона гривень відшкодовано. Порушення, що не призвели до втрат, усунуто на 640,8 мільйона гривень.
Найбільші суми фінансових порушень були встановлені працівниками Управління у ДТГО „Львівська залізниця” та його структурних підрозділах (недоотримання 1,3 млн.грн. фінансових ресурсів, незаконні витрати та недостачі 32,1 млн.грн., а також фінансові порушення, що не призвели до збитків, – 1517,0 млн.грн., з них придбання товарів, робіт і послуг за державні кошти без проведення тендерних процедур на суму 1017,0 млн.грн.), ДП „Львіввугілля” та 13 структурних підрозділах (недоотримання 0,9 млн.грн фінансових ресурсів, незаконні витрати та недостачі – 10,9 млн.грн. та інші фінансові порушення – 159,2 млн.грн.), філії Управління магістральних газопроводів „Львівтрансгаз” (незаконні витрати 1,1 млн.грн., операції, проведені з порушенням чинного законодавства, що не призвели до втрат – 157,5 млн.грн., з них придбання товарів, робіт і послуг за державні кошти без проведення тендерних процедур на суму 129,4 млн.грн. та інших порушень фінансової дисципліни – 32,8 млн.грн.), ВАТ „Західенерго” та 5 структурних підрозділів (недоотримання платних послуг на суму 2,0 млн.грн., незаконні витрати державних ресурсів та недостачі – 0,6 млн.грн., а також інші фінансові порушення – 0,4 млн.грн.), 5 відкритих акціонерних товариствах, підпорядкованих ДАК „Укрвидавполіграфія” (незаконні витрати 0,6 млн.грн., недоотримання фінансових ресурсів – 0,1 млн.грн. та інші фінансові порушення – 0,3 млн.грн. Крім того, встановлено втрати фінансових та матеріальних ресурсів внаслідок неефективних управлінських дій в сумі 2,2 млн грн.).
Також упродовж 2008 року державними аудиторами Контрольно-ревізійного управління у Львівській області проведено державні фінансові аудити виконання місцевих бюджетів міст Львова, Стрия, Жовківського району та Годовицько-Басівського сільського бюджету Пустомитівського району, аудит ефективності використання коштів місцевих бюджетів на виконання Комплексної програми „Цукровий діабет” та лікування нецукрового діабету.



Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ