Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За півроку львівські прикордонники затримали контрабанди на 61 мільйон гривень

З початку 2009 року персоналом Західного регіонального управління було вилучено 104 одиниці зброї, 709 штук боєприпасів та понад 14 кілограмів психотропних речовин. Припинено більше 2 тисяч спроб незаконного переміщення через державний кордон контрабандних товарів та вантажів на загальну суму понад 61 мільйон гривень, – повідомила прес-служба Західного регіонального управління ДПСУ.
Стабільно популярними товарами контрабандної діяльності залишаються м’ясопродукти, тютюнові вироби, предмети антикваріату, валюта, товари промислової групи, побутова техніка, мобільні телефони тощо. За період з початку цього року вилучено понад 137 тон м’ясопродуктів, тютюнових виробів - понад 1,3 мільйона пачок. Окрім цього, було виявлено 191 предмет антикваріату і, що цікаво у минулому році антикваріат у більшості випадків вивозили з України, а цього року - інтенсивно завозили.

Прикордонники західного регіону за шість місяців 2009 року вилучили понад 40 тисяч доларів США та понад 145 тисяч євро, які намагалися перемістити через державний кордон з порушенням законодавства.

Окрім того, вилучено 41 транспортний засіб, який переміщувався через державний кордон з несправними або підробленими документами. 295 одиниць транспорту було конфісковано як засіб перевезення контрабандного товару.

Під час прикордонного контролю у пунктах пропуску через державний кордон персоналом Західного регіонального управління було виявлено 73 спроби перетину кордону з підробленими документами, 22 – з чужими документами. Також виявлено 515 випадків перетину кордону з недійсними документами та 187 випадків – з технічно несправними.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ