Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За півтора тижня буде визначено склад робочої групи щодо внесення змін до Конституції по Криму

За півтора тижня буде визначено склад робочої групи щодо внесення змін до Конституції по Криму. Про це сьогодні, 23 червня, під час публічних зазначив голова Меджлісу кримськотатарського народу, нардеп від БПП Рефат Чубаров.

Як йдеться у повідомленні на сайті БППЧубаров наголосив на необхідності внесення змін до Конституції України.

«До розділу 10, який називається «Автономна республіка Крим». Ми маємо чітко вказати, чому в унітарній Україні з`являється автономна республіка Крим, задля чого?», – сказав депутат.

Він зауважив, що тут не можна буде оминути питання, що вона створюється і для того, аби забезпечити кримськотатарському народу як корінному народу цього півострова всі гарантії для власного збереження і розвитку.

За його словами, необхідно буде ухвалити і зміни до Конституції АР Крим та законодавство, яке стосується питання управління в Криму, виборчої системи, освіти, а також щодо статусу кримськотатарського народу в Україні та щодо Верховної Ради Криму.

Рефат Чубаров висловив упевненість, що Крим повернеться до складу України, але передуватимуть цьому  «складні процеси», одним з основних етапів яких будуть глобальні переговори із залученням світових лідерів та міжнародних інституцій.

«Українська сторона серед своїх аргументів обов`язково на той час має викласти аргумент щодо статусу Криму, виходячи з прав кримськотатарського народу на самовизначення. При дотриманні абсолютно прозорих і обгрунтованих правових норм, дотриманні прав російської, там етнічної більшості, української меншості, але як частини української титульної нації. І коли все це ми розпишемо до того, як будуть проводитися такі переговори, а в мене немає сумнівів, що вони будуть, і я їх не відкладаю на роки — вони будуть, певно, через короткий термін. Ми маємо усе це виписати і викласти це на стіл, як один із основних аргументів», – додав Чубаров.

Він зауважив, що днями спілкувався з Президентом України.

«Сподіваюсь, що через тиждень-півтора буде вже склад робочої групи в складі конституційної комісії. Ми обговорили це питання», – повідомив Чубаров і висловив думку, що ця робоча група, із залученням експертів, розпочне роботу із напрацювання конкретних змін до Конституції України щодо Криму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ