Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Кримінал

За подіями у Первомайську порушили дві кримінальні справи

Законності дій членів комісій і співробітників міліції на окружкомі 132 даватиме оцінку прокуратура. Про це заявив начальник Головного слідчого управління МВС України Василь Фаринник в суботу в Києві журналістам.

За його словами, у зв'язку з подіями, що відбулися на ОВК в Первомайську, порушено дві фактові кримінальні справи, пов'язані з порушеннями правопорядку. "Можливо, надалі буде порушено справу і прокуратурою" - сказав він.

За словами Фаринника, дії "Беркуту" були вимушеними у зв'язку з тим, що присутні на окрузі не могли знайти спільну мову.

"На сьогоднішній день там тихо. У суді всі ці питання розглядаються, і з ранку було рішення... Конфлікти вирішені і вже протистоянь немає", - зазначив він.

Відповідаючи на питання, чи буде проводитися перевірка законності дій співробітників міліції в Первомайську, він сказав: "Усі заяви учасників виборчого процесу, пов'язані з порушеннями тих, хто є керівниками комісій, а також заяви про дії співробітників міліції - ці всі звернення подані в прокуратуру кандидатами у депутати, їх представниками. Ясно, що і наші дії також (співробітників міліції) перевіряються. Крім того, міліція сама проводить перевірки правильності та адекватності дій наших співробітників у тій чи іншій ситуації".

На уточнююче питання, чи буде цим займатися Генеральна прокуратура, він відповів, що найімовірніше перевірки буде проводити місцева прокуратура, однак якщо будуть звернення в Генпрокуратуру, то можливо і центральний апарат сам буде проводити деякі перевірки.

Разом з тим Фаринник утримався від відповіді на питання, чи буде порушено справу відносно народного депутата Геннадія Москаля: "Я не буду давати оцінку діям Москаля. Це право прокуратури".

У той же час, у штабі опозиційного кандидата Аркадія Корнацького заявляють, що кілька автобусів з провокаторами для підтримки провладного кандидата Віталія Трав'янка виїхали з різних регіонів України в Первомайськ.

"Також на під'їздах до Первомайську зосереджені сили підрозділу спеціального призначення "Беркут", - підкреслили в штабі Корнацького.

Тим часом, як повідомив керівник прес-служби миколаївського обласного штабу Об'єднаної опозиції Ярослав Індиков, в Первомайську під будівлею мерії, в якій розміщений окружком № 132, триває мітинг на підтримку кандидата в народні депутати від Об'єднаної опозиції.

За його словами, люди телефонують з різних областей і повідомляють про те, що приїдуть підтримати первомайців. У штабі опозиції не виключають, що в Первомайську можуть повторитися події після виборів 2004 року.

"Ми погано уявляємо, у що це може вилитися. Як би в Первомайську не стався другий "Майдан". Принаймні, влада зробила все можливе для того, щоб це відбулося", - сказав керівник прес-служби опозиції.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ