Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

За порушення в сфері охорони лісів на Львівщині до відповідальності притягнули понад 220 посадовців

За порушення в сфері охорони лісів у 2013 році понад 220 посадовців притягнули до відповідальності. Про це сьогодні, 9 січня, повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Органи прокуратури Львівщини приділяють постійну увагу стану збереження, відтворення і охорони лісівта забезпеченню балансу між зростанням попиту на деревину та збереженням екологічної ролі лісів.

За наслідками виявлених порушень у цій сфері протягом 2013 року прокурори розпочали 14 кримінальних проваджень, 4 з них скерували до суду з обвинувальними актами. Крім того, за наслідками розгляду 90 подань скасували низку незаконних актів органів місцевого самоврядування, а до державного бюджету відшкодували 360 тис. грн. До дисциплінарної відповідальності притягнули 223 посадові особи органів влади та місцевого самоврядування, з яких 152 посадовців органів контролю.

Водночас, до суду заявили 30 позовів про відшкодування шкоди, завданої лісопорушеннями, на загальну суму 170 тис. грн. Суди вже порушили провадження за 23 такими позовами загальною сумою 145 тис. грн, більшість з яких уже задоволено.

Зокрема, відділо захисту прав громадян та інтересів держави в екологічній сфері прокуратури області провів дві перевірки у вказаній сфері – в Державній екологічній інспекції у Львівській області і Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.Відтак, з метою усунути виявлені порушення керівникам вказаних органів контролю внесли подання. За результатами розгляду зазначених подань до дисциплінарної відповідальності притягнули 6 посадових осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ