Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За порушення законодавства по виплаті заробітної плати підприємства донараховано 4,3 млн грн податку з доходів та штрафних санкцій

З питань порушення податкового законодавства при виплаті заробітної плати з початку року ДПА у Львівській області перевірено 2574 суб’єктів господарювання (фізичних та юридичних осіб). За наслідками перевірок донараховано 4,3 млн. грн. податку з доходів та штрафних санкцій. Про це «Гал-info» повідомив відділ зв’язків із громадськістю ДПА у Львівській області. 
                                           
Виявлено також 222 випадки виплати заробітної плати суб’єктами господарської діяльності (СГД) -- фізичними особами найманим працівникам в “конвертах”, 386 випадків надання матеріальних та соціальних благ  юридичними особами без утримання податку з доходів фізичних осіб.
Аналіз виплачених доходів на основі поданої звітності по формі №1ДФ  та перевірки на місцях свідчать, що у Львівській області 6774 (15 відсотків від зареєстрованих) підприємств заробітну плату найманим працівникам виплачують в розмірі менше мінімального рівня. При цьому використовуються різноманітні схеми для мінімізації виплачених доходів такі як неоформлення трудових угод з громадянами, запровадження тимчасового найму (стажування працівника), встановлення неповного робочого тижня або погодинної оплати праці, внаслідок чого бюджету перераховуються мізерні суми податку.
Крім цього, з початку року проведено 5989 заслуховувань СГД – фізичних осіб та  керівників підприємств, які виплачують заробітну плату найманим працівникам нижче встановленого мінімуму щодо вжиття заходів по підвищенню заробітної плати. За результатами проведеної роботи підвищили рівень виплати заробітної плати 4663 суб’єктів господарювання (фізичних та юридичних осіб).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ