Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За порушення законодавства щодо захисту прав і свобод неповнолітніх прокуратурою Львівської області відкрито 47 кримінальних справ

Протягом першого півріччя 2006 року органами прокуратури Львівської області систематично приділялась увага стану додержання законодавства, спрямованого на захист прав і свобод неповнолітніх – повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області.
У поточному році прокурорами проведено низку перевірок додержання законодавства щодо захисту прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, додержання вимог законодавства про охорону життя і здоров’я неповнолітніх. Усі перевірки були результативними, за їхніми наслідками порушено низку кримінальних справ, внесено документи прокурорського реагування, до дисциплінарної відповідальності притягнено ряд службових осіб та відшкодовано збитки, спричинені неповнолітнім.
Що ж до підліткової злочинності, то перевірками, проведеними прокуратурою Львівської області, встановлено, що вчиненню злочинів неповнолітніми можливо було запобігти при умові належної та скоординованої роботи кримінальної міліції у справах неповнолітніх, органів влади та місцевого самоврядування. Під час проведення перевірок прокурорами виявлялись неодноразові порушення в діяльності відповідних підрозділів міліції, служб у справах неповнолітніх області і як наслідок було внесено подання на адресу Львівської обласної державної адміністрації, начальника УМВСУ у Львівській області та на адресу керівників правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування.
Окрім цього, у поточному році органами прокуратури порушено 3 кримінальні справи щодо захисту житлових та майнових прав неповнолітніх, внесено понад 90 документів прокурорського реагування, до відповідальності притягнуто більше 40  посадових осіб.
За наслідками перевірок щодо нагляду за додержанням законодавства про працю та працевлаштування неповнолітніх прокурорами порушено 6 кримінальних справ за фактам грубих порушень вимог трудового законодавства щодо неповнолітніх. За внесеними актами прокурорського реагування на цьому напрямку прокурорської діяльності до відповідальності притягнуто ряд посадових осіб.
Щодо нагляду за додержання законодавства про охорону життя і здоров’я неповнолітніх, то в першому півріччі 2006 року органами прокуратури порушено уже 5 кримінальних справ.
Слід наголосити, що органами прокуратури області у поточному році порушено 4 кримінальні справи за ст. 304 КК України (втягнення неповнолітніх у жебрацтво), а органами внутрішніх справ порушено 78 кримінальних справ.
Загалом в цьому році за наслідками роботи на даному напрямку органами прокуратури Львівської області порушено 47 кримінальних справ, до дисциплінарної відповідальності притягнено понад 480 посадових осіб, внесено більше 390 приписів та подань, відшкодовано майже 170 тис. грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ