Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

За пошкодження бігбордів Януковича порушено чотири справи

За фактами пошкодження бігбордів із зображенням президента Віктора Януковича порушено чотири кримінальні справи. Про це у середу повідомляє Головне слідче управління МВС України.

У відомстві уточнили, що з початку року до МВС надійшло 9 повідомлень про пошкодження бігбордів із зображенням президента.

Зокрема, 5 таких фактів були зареєстровані в столиці, ще по одному - у Волинській, Запорізькій, Львівській та Рівненській областях.

У всіх зареєстрованих випадках пошкодження зображення президента було здійснено шляхом облиття фарбою різних кольорів.

За результатами перевірки у 4 випадках (по одному в Києві, Волинській, Запорізькій та Львівській областях) слідчими порушені кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу.

"Рішення про порушення кримінальних справ слідчими прийнято, виходячи з того, що дії невстановлених осіб розраховані на публічність, в них наявні грубі порушення громадського порядку, що супроводжувалося винятковим цинізмом, демонстративною зневагою до загальноприйнятих норм моралі та правил поведінки в громадських місцях, пошкодженням майна, а також підривом авторитету президента", - зазначили в міліції.

За рештою повідомлень проводиться дослідчі перевірки, за результатами яких будуть прийняті обґрунтовані рішення згідно з чинним законодавством.

У міністерстві також нагадали, що такі випадки в Україні траплялися і раніше. Зокрема, в 2005 і 2007 роках.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ