Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За пошкодження фасадів будинків у центрі Львова під час заміни вікон і дверей штрафуватимуть

Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради розпочало надсилати листи-попередження підприємствам, які займаються виготовленням та встановленням метало-пластикових вікон і дверей.  У листах підприємцям нагадують про відповідальність за порушення пам’ятко-охоронного законодавства, зокрема, за заміну металопластикових дверних та віконних заповнень, які встановлюються на фасадах будинків в межах центральної частини Львова, взятої під охорону ЮНЕСКО, та історичного ареалу Львова.
За невиконання вимог пам’ятко-охоронного законодавства передбачено відповідальність згідно із Кримінальним Кодексом України та Кодексом України про адміністративні правопорушення.
Як розповів “Гал-info” начальник управління історичного середовища Львівської міської ради Андрій Левик: “Ми вже надіслали близько 60 листів підприємцям, які займаються  виготовленням та встановленням металопластикових вікон і дверей, райадміністраціям і ЖЕКам. Якщо буде виявлено пошкодження фасаду, то порушник платитиме штраф від  трьох до семи неоподаткованих мінімумів і  проводитиме роботи з реставрації та відновлення пошкоджених елементів фасаду. Контролюватиме це питання  наше управління.”
Нагадаємо, що послуги із встановлення металопластикових вікон і дверей у центральній частині міста можливі тільки за наявності погодження управління охорони історичного середовища.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ