Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За працевлаштування вимушено переміщених осіб 209 працедавців отримають компенсацію

У Львівському обласному центрі зайнятості ухвалені рішення про надання 209 працедавцям компенсації витрат з оплати праці за працевлаштування 415 внутрішньо переміщених осіб, що прибули з районів активного ведення бойових дій.

Для реалізації урядової програми Львівська область профінансована на 559,0 тис. грн, які днями надійдуть на рахунки фірм і компаній. 

«За відшкодуванням витрат з оплати праці прийнятих на роботу вимушено переміщених осіб активно зголошуються працедавці Львова, Червонограда, Дрогобича, Жидачева, Пустомит, Кам’янки-Бузької, Стрия та Бродів. Здебільшого це – юридичні і фізичні особи-підприємці, що ведуть діяльність у таких галузях економіки як переробна промисловість (виробництво), оптова та роздрібна торгівля, організація харчування. Є також установи, що належать до сфери адміністративного та допоміжного обслуговування, професійної, наукової та технічної діяльності, сільського господарства, будівництва тощо», – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. 

За його словами, деякі фірми забезпечили місцем праці понад 20 ВПО, буває, що до одного працедавця працевлаштовуються кілька членів сім’ї, яка переїхала на Львівщину.

Щоби отримати державну підтримку, що надається за кожну прийняту на роботу вимушено переміщену особу упродовж двох місяців з дати працевлаштування ВПО у розмірі 6500 грн, необхідно подати в центр зайнятості або філію Львівського ОЦЗ пакет документів у паперовій формі або в електронній через портал «Дія». 

Ознайомитися з компенсаційним механізмом можна на сайті Державної служби зайнятості або у презентації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ